Aktywne Wpisy
Mucha_w_oku +13
Mucha_w_oku +83
#chwalesie #dzieci #rodzimowierstwo
Zabawne jest to, młody (6 miesięcy) się obudził (nakarmiony po uszy, źle spał) i moja robi tam cuda a on dalej płacze i robi ambaras, dała go mi, wtuliłem go do klaty i zasnął spokojny (。◕‿‿◕。) testów DNA nie trzeba. Zajebiste uczucie, nikt nie może go uciszyć, tym bardziej się złości, a jak leży z tatą
Zabawne jest to, młody (6 miesięcy) się obudził (nakarmiony po uszy, źle spał) i moja robi tam cuda a on dalej płacze i robi ambaras, dała go mi, wtuliłem go do klaty i zasnął spokojny (。◕‿‿◕。) testów DNA nie trzeba. Zajebiste uczucie, nikt nie może go uciszyć, tym bardziej się złości, a jak leży z tatą

Bieganie i dźwięki uderzeniowe od sąsiadów z góry
Temat był już parę razy poruszany, ale mam raczej nieco inne pytania.
Opiszę krótko sytuację, mocno akustyczny blok oraz źle wykonana podłoga u sąsiadów na górze. Sąsiedzi nie wychodzą za bardzo z domu, co skutkuje stukaniem, skakaniem i waleniem przedmiotami w podłogę całymi dniami, co słychać i czuć wibracje tak, że na dole nie da się funkcjonować. Oczywiście sąsiedzi, uważają, że przecież nie zabronią dzieciom się "bawić" i ogólnie nie są w stanie nic na to poradzić. Na każdą propozycję mają wymówkę. Generalnie po kulturalnych prośbach i rozmowach hałasują jeszcze bardziej, mszczą się.
Teraz pytania.
1) może ktoś polecić mikrofon do nagrywania dźwięków uderzeniowych takich jak dudnienie, sam telefon daje radę nagrywać i słychać hałas, mam w mieszkaniu ponad 50 db od samego biegania, jednak szum jest na tyle duży, że nie oddaje to efektu, który jest w rzeczywistości.
2) ogólnie nie mam już siły i chętnie sprzedałbym to mieszkanie, nawet ze stratą, ale czy głośny sąsiad, czytaj niby nie patologia, a "bawiące się aniołki", mogą zostać potraktowane jako próba zatajenia problemu przez sprzedającego i kupujący może mieć z tego powodu zasadne roszczenia?
3) czemu ludzie nie mogą zrozumieć, że jak oni generują nadmierny hałas, który komuś dokucza, nie pozwala spać, odpocząć, zrelaksować się, zjeść w spokoju, to oni są problemem, a nie sąsiad się czepia?
4) rozwiązał ktoś taki problem? Czy kolejne etapy to nerwica, wyprowadzka, ewentualnie depresja i samobój?
https://corazglosniej.pl/co-boli-od-halasu/
@Fujian: nie da się wyciszyć mieszkania w bloku w ten sposób