Wpis z mikrobloga

Przy jakich wartościach poniżej normy +/- włącza się kontrolka ciśnienia opon? Bo dziś mi się zapaliła, 2 tygodnie temu zmieniałem kapcie - dobiłem powietrze ciekawe czy dalej będzie schodzić ( ͡° ʖ̯ ͡°) mam nadzieje ze nie przebiłem kapcia bo nowy xD
#samochody #motoryzacja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nairoht: U mnie przy spadku o 0,5 bara. Pytanie czy zresetowałeś ustawienia po zmianie opon, bo jak się nie zresetuje, to też ten komunikat może wyskakiwać.
  • Odpowiedz
  • 1
@AdamF_OG: nie resetowalem ale nigdy sie nie pojawial, jak dobilem do 2.3 bara to zniknal zobacze rano czy wywali znow i podjade do gumiarza niech zobacza czy gdzies gwozdzia nie ma albo czy wentyl nie rypnal
  • Odpowiedz
@nairoht: nie wiem dlaczego wiele samochodów ma taki ujowy system do opon. W Fordzie widać konkretną wartość ciśnienia w barach i wiesz czy jest ok czy nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Djelon: no mam forda, w sumie nigdy nie grzebalem w komputerze ale to fiesta z 2016 to moze nie byc jeszcze takich bajerow xd

Edit: sprawdzilem w necie podobno mam to tez no nic za godzine bede jechal to zobacze coz czlowiek sie uczy cale zycie xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Argonzz: podjechalem do mechanika rano, sprawdzil rant i wentyl mowi ze ok przez noc nic nie zeszlo wiec kazal obserwowac czy bedzie spadac zobaczymy
  • Odpowiedz
  • 0
@memory: no dlatego kazal dobic i zobaczyc czy znow po czasie spadnie wtedy sciagna opone i poszukaja, mysle ze to przez jebnik jaki maja obecnie z oblozeniem to nie maja czasu sie babrac w szukanie xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Argonzz: no dziż już spadło o 0,3 bara - pojechałem do typowego gumarza co tylko wulaknizacje maja - wentyl r-------y w srodku xd - wymienili powiedzieli ze bedzie ok ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz