Wpis z mikrobloga

#gielda Właśnie miałem rozmowę ze starym. Zachachmęcił na koncie w PKO maklerze akcje i tam nie zaglądał.
Kiedyś w 2023 roku mówiłem mu, że jest dołek i żeby kupował Energy Fuels po jakieś 7$ (obecnie 20$).
Kupował First Majestic od srebra po jakieś 6$ (obecnie 12.8$).
Kupował CNYA (China ETF na samym dołku sugerowałem mu zakup po 3.85$, obencie 5.76$)

Miał jeszcze ETF na uran URNM.LN z 2023 roku.

Ogólnie jak się dowiedziałem, że on to wszystko ma jeszcze, to zasugerowałem sprzedaż całości.
Jakieś 290k PLN wyszło po sprzedaży.

Może być drożej? Może. Ale ja tego nie wiem.
tom-ek12333 - #gielda Właśnie miałem rozmowę ze starym. Zachachmęcił na koncie w PKO ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@m-mmmm_marysia: bo on się nie chciał przyznać, a może i sam nie zaglądał bo zaczął się śmiać, że ta giełda to do d--y a jak mu powiedziałem ile wszystko kosztuje to chyba zajrzał na konto maklerskie PKO.

@daretti877 mam też jeszcze powiedzenie- lepszy pieniądz nie zarobiony niż stracony.
  • Odpowiedz
  • 0
@Manah: @m-mmmm_marysia Sprawa jest prosta- stary siedzi od 17 chyba lat w Norwegii.
Tam się zarabia więcej niż w Polsce.

Kiedyś mu powiedziałem, że nie możemy tak działać jak on uważa tylko, że muszę mieć dostęp do jego maklera. Wtedy powiedział, że temat giełdy żebyśmy zamknęli i o nim nie rozmawiali. Uważałem, że narobił jakiegoś bigosu, poniósł straty i nie chce o tym gadać.

A on kitrał te akcje.
  • Odpowiedz
  • 0
@m-mmmm_marysia: a te 200 koła po wymianie z koron, dostałem ja. Dzielimy się po połowie zyskiem i stratą.

Musiałem jednak zamknąć pozycję z minimalnym zyskiem bo brat chce kupić mieszkanie w Wawie i ojciec postanowił mu dać jego część majątku - na betonowe złoto.
  • Odpowiedz