Wpis z mikrobloga

Kolejna 50 letnia podłoga uratowana przed panelami. Przed szlifem wstrzyknąłem trochę kleju puchnącego żeby zniwelować skrzypienia parkietu. Zestaw lakierów jak zawsze od berger seidle czyli podkład exo block i nawierzchniowy 2 razy ceramic star. Inwestorzy zachwyceni a ja z czystym sumieniem mogę zająć się kolejnymi zleceniami.

#remont #remontujzwykopem #dzepettoparkietto
Lowca90 - Kolejna 50 letnia podłoga uratowana przed panelami. Przed szlifem wstrzykną...

źródło: temp_file2867468525058484298

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lowca90: czy jeśli podłoga jest równa, i kładzie się deskę, to trzeba później cyklinować? I przy normalnym, domowym użytkowaniu, jak często trzeba cyklinować?
  • Odpowiedz
via Android
  • 18
@G06DbT nawet równa wylewkę musisz zeszlifować z mleczka i zagruntować gruntem dobranym do kleju.
Co do deski to zależy czy kupujesz surową do cyklinowania czy wykończoną fabrycznie. W tym drugim przypadku kładziesz, robisz pielęgnację i cieszysz się piękna podłogą. Jak nie wnosisz piachu i podkleisz meble to nowa podłogą od dobrego producenta śmiało wystarczy na 15-20 lat. Wystarczy raz na jakiś czas zrobić pielęgnację (przy olejowanej częściej, olejowosk rzadziej, lakier bardzo
Lowca90 - @G06DbT nawet równa wylewkę musisz zeszlifować z mleczka i zagruntować grun...

źródło: temp_file170392286249510409

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@zusmnieuzdrowil tylko ostrożnie z tym klejem bo bez szlifuje ciężko go usunąć. Robię nawierty wiertłem 4, klej przeważnie chemolan b rozgrzewam w wiadrze z wrzątkiem i wpuszczam przez dużą strzykawke od 15 do 25 mm na otwór.
  • Odpowiedz
@Lowca90: Mam taką i skrzypi, jaki klej wstrzyknąć żeby nie skrzypiała? I zleciłbym Ci pracę, ale to rentierzycy kapitalistki i chcę tylko mieć cicho, a nie ładnie :/
  • Odpowiedz
@Lowca90: Panie Łowco, czy mogę przy okazji zapytać, co Pan poleca co nie jeżeli chodzi o panele do ułożenia w jodełkę ? W niedługiej przyszłości będę układał w domu i może polecisz jakąś firmę takich paneli a jakich nie brać? Cena - coś z półki średniej bo bieda
  • Odpowiedz