Wpis z mikrobloga

#chwalesie Pijcie ze mną kompot

Ledwo miesiąc temu chwaliłem się wam ze wymieniłem overlocka na przemysłowego a dziś kolejny cud chińskiej technologii wjechał do domu ( ʖ̯)
Chińczycy to niedługo każdą gałąź gospodarki zdominują, dajac wiecej nowoczesnych rozwiązań taniej.

Przeskok technologiczny z domowej maszyny wiadomo kosmiczny. Skróci to czas szycia pewnie o jakieś 5minut na sztuce wiec bede mógł się wiecej o--------ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz trzeba zarobić na hafciarkę, ale to inna liga, z 15k kosztuje spoko hafciarka. Może kiedyś, na razie to ciągle brakuje mi kasy na materiały itd jak w kazdym porządnym januszexie.

Przy okazji może chce ktoś z #szycie #krawiectwo kupić fajna maszyne do szycia na początek Singer 6805c?
Swietnie mi służyła, choć krótko, jeszcze z rok gwarancji ma, regulacja predkości szycia, autoucinanie nici idealna dla totalnych amatorów.

Tag do obserwowania/czarnolistowania: #underrated

#modameska #streetwear #rekodzielo #tworczoscwlasna
Darknes17 - #chwalesie Pijcie ze mną kompot

Ledwo miesiąc temu chwaliłem się wam ze...

źródło: PXL_20251028_125638491

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Darknes17: Ja się coraz częściej przekonuję do chińskiego sprzętu choćby elektroniki. Jak chińczyk dostanie za wykonanie produktu coś więcej niż na miskę ryżu dla swojego pracownika to potrafią zrobić konkretny sprzęt.
  • Odpowiedz
Ja się coraz częściej przekonuję do chińskiego sprzętu choćby elektroniki. Jak chińczyk dostanie za wykonanie produktu coś więcej niż na miskę ryżu dla swojego pracownika to potrafią zrobić konkretny sprzęt.

@Fantomo: Większość rzeczy i tak jest produkowana w Chinach nawet takich topowych marek.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Chodzi mi o chińskie marki. Czołowi producenci z Zachodu którzy produkują w Chinach, Wietnamie itd mają kontrolę jakości i syf nie przejdzie. Nie myl pojęć. W przypadku chińskich marek na szczęście zaczyna się to zmieniać i coraz częściej jest prowadzona kontrola jakości a nie wrzucane do sprzedaży wszystko co zejdzie z taśmy
  • Odpowiedz
@Fantomo mnie ostatnio ciągle zadziwia że znajduje sprzęty chińskie firmy Vevor coraz częściej i są dobrej jakości, a ceny 1/5 - 1/10 tego co znane marki
  • Odpowiedz
  • 0
@klokupk: a vevor to chyba wszystko produkuje, sam mam od nich sprzet do sitodruku. Zabawne ze taniej wychodziło kupić nową ramkę na allegro niz dac do polskiej firmy januszex aby nowa siatke naciagneli na stara xD
W rezultacie jak popsułem to wyrzucalem aluminium na zlom i kupowalem nowa xD
  • Odpowiedz
@Darknes17 już drugi sprzęt kupiłem z vevora.
Maszyna do krojenia mięsa wcześniej z aliexpress za 4,5k zł a teraz vevor za 900zl i jest lepiej wykonany zdecydowanie
Teraz spirala elektryczna hydrauliczna za 799zl a tego typu spirale po 4k kosztują.
  • Odpowiedz
  • 0
@PiersiowkaPelnaZiol jak spawania, budowlanki i elektryki: z YouTube ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Materiał albo kupujesz drogo, albo na kilogramy, ale nawet wtedy tkaniny w Polsce są droższe niż gotowe wyroby w sieciówkach niekiedy
  • Odpowiedz