Wpis z mikrobloga

@Jimmy_PoP: chłop się promuje na YT, jakby chciał być anonimowy to by robił filmy bez twarzy a jedynie z komentarzem, to był jego wybór. Nie jest naukowcem czyli twórcą. Nie jest gościem wyciągniętym na pałe zza biurka i wstawionym przed kamery żeby coś powiedział. Tylko sam zdecydował że będzie się pokazywał.

Wzrostem się pochwalił. Niech zrobi filmik o tym czemu ma żółte zęby od strony naukowej itp. Ale nie... lepiej
  • Odpowiedz
@mattz_: no zdecydowanie nie jest odbiorca jego contentu, więc d--------i się do tego do czego może. Przeciez nie podważy treści, bo o tym pojęcia nie ma.

Mam jak Ty, że w-------ą mnie tacy ludzie i przerażają, ale widzę też 2,5k plusów od tych którzy myślą inaczej, a są mniej widoczni
  • Odpowiedz
gościu od dekady chyba robi wartościowy content

@mattz_: bardzo wartościowe jest polaryzowanie ludzi przez wyzywanie ich od antyszczepów w dobie propagandy medialnej i upadku zaufania do mediów publicznych xD
  • Odpowiedz
@straszny_cham: ludzie go zakopują bo dawidek naobrażał ludzi i teraz ci mają uraz.
Za srovidu szła taka sraka ze strony mediów, że w pełni zrozumiałe były wszelkie wątpliwości motłochu w stosunku do tego "co mówi nauka" ustami TVNu.
Wyzywanie takich ludzi od antyszczepów jest po prostu szkodliwe i pogłębia problem z którym rzekomo próbował walczyć dawid. Pomijając fakt, że "antyszczepionkowość" tych ludzi jest zwykłym fikołem na logice i kłamstwem.
  • Odpowiedz
IMO jakość produkcji tego typa nie zasługuje na hype jaki ma na YT, ale nie oglądam go, bo jest samozwańczym fact-checkerem i debunkerem (wybaczcie, ale nie znam polskich odpowiedników), który obrał sobie strategię wyśmiewania szurów i gromadzi wokół siebie podobnych ludzi, którzy uważają, że wiedzą wszystko lepiej od innych, a w rzeczywistości są na tej samej skali co szury, ale po przeciwnej stronie.

@apeee: ten typ ludzi potrzebuje jakiejś nazwy:
  • Odpowiedz
@RedTiger:

Ryzyko śmierci z powodu zaszczepienia się to 0,0035 ryzyko śmierci z powodu przechorowania covid 0,0034.

Ryzyko braku obu półkuli mózgowych u antyszczepa: 100%
  • Odpowiedz
Ciezko oglada mi sie jego materialy. Takie rozlazłe anegdotki do anegdotek i czasami uj wie aby się połapać o co mu chodzi.
I to nie jest problem zemną bo Dragana i innego światowego fizyka co próbuje tłumaczyć fizyke kwantową potrafię zrozumieć
  • Odpowiedz
@PuchaczLesny:

bardzo wartościowe jest polaryzowanie ludzi przez wyzywanie ich od antyszczepów w dobie propagandy medialnej i upadku zaufania do mediów publicznych xD

ludzie go zakopują bo dawidek naobrażał ludzi i teraz ci mają uraz.

Za srovidu szła taka sraka ze strony mediów, że w pełni zrozumiałe były wszelkie wątpliwości motłochu w stosunku do tego "co mówi nauka"
  • Odpowiedz
@Xihu:

ten typ ludzi potrzebuje jakiejś nazwy: szury naukowe czy coś (lemingi naukowe zbyt politycznie brzmi).

Mam pomysł: antyszury

Idealnie oddaje to co ci ludzie robią czyli zwalczanie prawdziwych szurow
  • Odpowiedz
@Tokko: właśnie takie podejście i takie wysrywy powodują nienawiść w stosunku do dawidka. Róbcie tak dalej, tylko zabierzcie ten swój płacz z mirko proszę xD
Nauka taka piękna i mądra. No chyba że chodzi o wyzywanie ludzi z wykształceniem średnim, to wtedy można ordynarnie zmyślać i wyzywać ich. Albo zaufasz TVNowi w sprawie tej nowej szczepionki, zignorujesz fakt że TVN jest szczujnią która od lat kłamie albo będziesz ANTYSZCZEPEM. Logika
  • Odpowiedz
Mam pomysł: antyszury

Idealnie oddaje to co ci ludzie robią czyli zwalczanie prawdziwych szurow

@Tokko: ja wiem, że ty się poczułeś dotknięty, że może twoje ego uraziłem bo jest zbudowane na poczuciu bycia "mądrym i wykształconym", ale to nawet nie było moim celem.
  • Odpowiedz
@LittleDonkey:

Tracisz czas @DanteTooMayCry -to szur i ruska onuca rozpowszechniający nieudolnie kłamstwa i manipulacje na temat klimatu i szczepionek, użytkownicy regularnie tutaj wycierają nim podłogę i zbiera setki minusów za p---------e oderwanych od rzeczywistości głupot.

Wiem przejrzałem profil uznałem że poświęcę mu z 3-4 wiadomości a po ten będę tylko patrzeć jak mu piana z pyska leci xD

Nigdy w życiu nie widziałem profilu przy którym bez grama zwątpienia
  • Odpowiedz
@PuchaczLesny:

Nauka taka piękna i mądra. No chyba że chodzi o wyzywanie ludzi z wykształceniem średnim, to wtedy można ordynarnie zmyślać i wyzywać ich

XDDDD ktoś tu ma kompleksy i
  • Odpowiedz
@Xihu:

ja wiem, że ty się poczułeś dotknięty, że może twoje ego uraziłem bo jest zbudowane na poczuciu bycia "mądrym i wykształconym", ale to nawet nie było moim celem.

Chat GPT ci tą odpowiedz pisał? Nudniejszego i bardziej generycznego p---------a w tym wątku do tej pory nie wydziałem
  • Odpowiedz