Wpis z mikrobloga

Tak szczerze, jak się czują teraz studenci informatyki? Jakie mieli pobudki np. by zaczynać w tym roku od października studia informatykę? Co Was motywuje? Stabilna praca? Prestiż? Wysokie zarobki? Pewna przyszłość i zawód?

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawsa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz: myślę, że mają podejście, że jak się postarają z ocenami i np. robiąc kilka projektów open source (i to nawet nie rzeczy typu "todo crud") to będą wyżej od innych w kolejce. Mnie życie zweryfikowało ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@skafanderowski: i zmieniłeś branże? Ja znalazlem sie w podobnej sytuacji (choć jestem dopiero na drugim roku). Ilość włożonego wysyłku, projektów, itd. w stosunku do SZANSY dostania pracy w it zrobiła sie moim zdaniem ogromna. Chyba pora zmienic branżę na coś z pewniejszą przyszłością.
  • Odpowiedz
@Biegunnn: ta. No ja myślałem, że to pomoże mi znaleźć prace ale co ty. Aneczki z HR patrzą tylko na liczbę przy "doświadczeniu komercyjnym". Brałem udział nawet w publikacjach naukowych i to też nie sprawiło, że byłem bardziej rozchwytywany. One nawet nie klikają linków do projektów (choćby to były jakieś ciekawe rzeczy). Trzeba umieć się sprzedać jak w marketingu. No i irytujące jest to, że oni serio obecnie wymagają od
  • Odpowiedz