Wpis z mikrobloga

dlatego homo sapiens wynalazł aborcję, no ale jak ktoś prymitywny i kieruje się naturą to tak ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Marysiabaton: facet wynalazł aborcje a prymitywne baby korzystają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jmuhha: bo brak mieszkania i dobrych zarobków to tylko dwie przyczyny (nie najważniejsze), przez które ludzie nie chcą dzieci.

Każdy widzi zawsze to, czego mu brakuje, a powodów jest dużo więcej.
  • Odpowiedz
@szpongiel Twoim rozumiem świata to możliwe jest tylko zachowanie status quo a nie jakikolwiek rozwój.

Przez tysiące lat ludzie chodzili na stopach, rower czy tym bardziej samochód to jakieś wynaturzenie.

Kiedyś ludzie zamiast pracować w biurach to w większości polowali, a jeszcze trochę późnej uprawiali ziemię. Czy rozrost sektora usług i prac innych niż rolnictwo to też anomalia?

Masz zupełnie błędne przeświadczenie, że jak coś trwało długo to jest wyznacznikiem normalności
  • Odpowiedz
@killer87 żyjesz w jakiejś bańce. Tak, na Onecie itd są artykuly o babach zawiedzonych macierzyństwem i o spełnionych singlach. Sa artykuly emancypanckie, feministyczne. Bo i są tacy ludzie. Ale Ty opakowujesz to w foliarskie teorie spiskowe bez żadnego pokrycia. Czemu to nie może być oddolne? Zakładasz jakieś odgórne "programowanie". Kto? Kogo? Po co? Jakie na to dowody poza urojeniami foliarza? I czy ktoś wykazał w jakikolwiek sposób że to przyczyna spadku
  • Odpowiedz
@jmuhha nie napiszę nic odkrywczego ale głównym powodem jest to, że ludzie są głupi i łatwo poddają się manipulacji. „Zrób karierę”, „podróżuj”, „konsumuj” bla bla bla
  • Odpowiedz
@jmuhha: po wypadzie ze związku radzieckiego wleciały na nas plany zmniejszenia populacji z innych stron, no dużo się zmieniło. Co ciekawe jestem z najbardziej dzietnego rocznika z czasów komuny i pytając rodziców mówili mi że socjal był dobry to działali, teraz socjal jest dobry ale dla muzułmanów.
  • Odpowiedz
facet wynalazł aborcje a prymitywne baby korzystają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pan_Slon: który? bo płody spędzali już tysiąc lat przed naszą erą. Nie wychowywały cię wilki tylko mamusia w bloku, czytać umiesz, to się doucz
  • Odpowiedz
Wytłumaczy mi ktoś jak to jest, że kiedyś nie było nic a były dzieci?

@jmuhha: właśnie o to chodzi że nie było nic.
jakie miałeś rozrywki w PRL?
przyjście do domu i gapienie się w meblościankę?
2 kanały tv w których leciało g---o. za to mogłeś przychodzić do ośrodka kultury na zajęcia z jakiegoś garncarstwa, czy powymieniać
  • Odpowiedz
Antykoncepcja w dawnych latach nie była potrzebna bo kobiety się szanowały i do łóżka szły po ślubie lub z narzeczonym/chłopakiem do którego miały pewność, że to ten jedyny. Dziś szlaufy sypiają z połową miasta.

@inflacja_biedaku: ahahahahahahahaha, to jest chyba najbardziej zabawne. Standardem były szybkie śluby bo wpadka :)
  • Odpowiedz
@Marysiabaton:

a potem ten sam kretynizm o kobietach na insta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak można powiedzieć coś złego o kobietach? ;< A tak naprawdę nawet nie zauważyłaś, że krytykuję też facetów. Tylko że krytyka mężczyzn jest bardzo prosta - nie mogą założyć rodziny, bo wielu z nich nie jest wystarczająco kompetentnych ani zaradna życiowo, a kobiety nie są zainteresowane przeciętnymi facetami.
  • Odpowiedz
@jmuhha: powodów jest masa, u mnie np:
- bez swojego mieszkania, nie ma nawet mowy, że wezmę na siebie dodatkowe koszty w postaci dziecka - moi rodzice mogli jeszcze liczyć na mieszkanie w domu z dziadkami, albo na mieszkanie od miasta. u mnie alternatywa to tylko ulica. nie zamierzam uzależniać całej rodziny od łaski janusza landlorda
- brak presji społecznej - kiedyś, gość w wieku +30 bez żony i dzieci
  • Odpowiedz
@Ariel1990lbn:

To jest właśnie objaw tego o czym mówię. Nie podoba mi się też współczesny model ojcostwa. Ojciec w pracy, matka z dzieckiem. Ojciec wraca z pracy, matka odpoczywa, ojciec zajmuje się dzieckiem. Ojciec nie odpoczywa, ojciec jest mamusią z p-----m. Słyszałem o ojcach, którzy trzymali matce dziecko przy p----i, bo przecież trzeba się angażować. To dla mnie skrajnie niemęskie. Ojciec nie jest moim zdaniem od kobiecych form opieki, tylko
  • Odpowiedz