Wpis z mikrobloga

Jakie polecacie auto kombi w kwocie 30-40 tys. zł ? Benzyna (głównie miasto), silniki powyżej poj. 1.2 i więcej niż 100KM, roczniki 2014 i młodsze.

#samochody #motoryzacja
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kopilop: golfy 7 1.4 tsi to trzeba 40-55k położyć
może 1.2 tsi się załapie na 30-40k ale wątpie, jakiś szrot to będzie albo golas.
  • Odpowiedz
  • 1
@r5678: serio ktoś płaci 50 tys. zł za 10 letniego golfa w 1.4 ? o_0

Tak sobie planowałem, że za kwotę powyżej 40 tys to już wolę wziąć coś nowego w leasing. Przecież 10 letni golf za kilka lat zacznie już rdzewieć.... a jeszcze doliczyć naprawy, wymiany (bo w 10 letnim aucie już trzeba wymienić i zawieszenie i hamulce i turbo pewnie niedługo)
  • Odpowiedz
  • 1
@r5678:
@wujek_srednia_rada:
a megane IV w 1.3 TCe bądź 1.6 SCe (zwykły bez trurbo)? Wiem, że to już bardziej 40 tys. zł i więcej ale bardzo mi sie podoba ta meganka, dodatkowo mam miłe wspomnienia z megane 3 (miałem taką służbową)
  • Odpowiedz
@kopilop: 1.3 Tce chyba nie znajdziesz dobrego egzemplarza w tych pieniądzach, zaś 1.2 ma mieszane opinie. W 1.6 Sce się nie wtajemniczałem, sam mam 1.5 dci które działa na zasadzie 3tyg miasto + ekspresówka 250km i z dpfem wg komputera nie ma problemu - tylko że 1 bieg jest krótki, nieco upierdliwe w mieście.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ukasz03 w sumie raz w miesiącu robię trasę do ~300km w jedną stronę, ale na codzien trasa praca -dom to 10km w jedną stronę. Kiedyś miałem Clio 1.5 dCi ale to Stare z 2004 roku, wtedy problem z wtryskami i panewkami był ponoć przez lata udoskonalili ten silnik, to prawda? A jak ogólne wrażenie z Megane 4? Niezależnie od silnika - to jest dobre auto?
  • Odpowiedz
@kopilop: Tygodniowo myślę robię jakieś 60-70km po mieście i jedyna wada dla mnie tego silnika to właśnie krótka jedynka - upierdliwe przy częstym ruszaniu. Kupiłem 5letni, poprzedni właściciel zmieniał olej co 15kkm, ja co około 10kkm/rok i z silnikiem problemów nie mam. Tutaj jest suchy dpf zaraz za turbiną, ale nie zdarzyło mi się abym przekroczył między przeglądami zalecane rozcieńczenie ropą 5% wg komputera. Aczkolwiek jeśli miałbym teraz wybierać to
  • Odpowiedz