Aktywne Wpisy

annlupin +24
a tak wgl to jakie muzyczki do żubra rano najlepiej
źródło: annlupin6654432
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Chcę się przesiąść z Windowsa, ale wymogiem jest wireguard w jak najprostszej formie. O ile mam jakieś serwery na debianie w domu z usługami, do których zaglądam raz na miesiąc, to tutaj będzie komp do pracy codziennej. Potrzebuję wireguarda, żeby się łączyć do domu i do pracy.
Niestety jestem wychowany na Windowsie i przyzwyczajony, że wszystko mogę sobie łatwo wyklikać.
#linux #komputery #informatyka
źródło: maxresdefault
PobierzNa pewno jest w snapie
@
@jestemjakijestem1212: Gnome ma wbudowane zarządzanie VPN-ami w swoje ustawienia i panel.
W domu mam czas na ogarnianie tutoriali i próbowanie. Na kompie do pracy ma być maksymalnie prosto i szybko, bez szukania czemu to nie działa. Szybka konfiguracja i prostota.
źródło: image
Pobierzźródło: vpn_KDE
PobierzJuż biorę się za Ubuntu KDE
@rtp_diov - próbowałem m.in. Minta. Jest tam network menager, ale jest tylko openvp. wireguarda odrzuca, trzeba instalować.
@jestemjakijestem1212: nie chce mi się teraz sprawdzać na czystym systemie. Nie widzę nawet pakietu z wiregurad więc możliwe, że po prostu trzeba dociągnąć jakiś szerszy pakiet z gui do networkmanagera d GUI, ale jakoś ciężko mi w to wierzyć. A sam WireGuard to jest dosłownie część kernela linuksowego.