Aktywne Wpisy
Gumez +663
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +25
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Szczerze to już zgłupiałem jeśli chodzi o te tłuszcze do smażenia, kiedyś top był olej kokosowy, teraz słucham że masło, wszyscy w rodzinie smażą na oleju, a ja staroświecki na smalcu.
a smażenie na oleju z awokado?
nie zapomnę jak zrobiłem bekon na oleju kokosowym, ten slodkawo słony posmak mięsa.
a smażenie na oleju z awokado?
nie zapomnę jak zrobiłem bekon na oleju kokosowym, ten slodkawo słony posmak mięsa.
Generalnie jak zależy ci na zdrowiu to słuchaj zaleceń towarzystw kardiologicznych i dietetyków a nie keto szurów i znajomych którzy coś przeczytali w
Najlepsza do smażenia oliwa z oliwek. Tylko zaznaczam, że niewiele osób w ogóle potrafi coś usmażyć zgodnie ze sztuką kulinarną. Zwykle jest to podduszanie na mocniejszym ogniu i wtedy sprawdzi się większość olejów. Oczywiście zgodnie z ogólnym rankingiem zdrowotności i termostabilności
Natomiast oliwa z oliwek jest najlepszym wyborem, najlepiej jeszcze extra virgin bo ma więcej polifenoli, które chronią olej i smażone produkty przed utlenianiem.
Na jajka akurat używam non sticka, bo robię je na niskiej temperaturze żeby się właśnie nie spaliły, ale większość potraw jak już smażę, to na stali nierdzewnej właśnie.
Chyba, że jesteś z sekty, która wyznaje, że im większy cholesterol tym lepiej. Jeśli tak to nie chce mi się kłócić.