Wpis z mikrobloga

Ile mniej więcej kosztuje założenie klimatyzacji w domu 120m2 - dół plus 3 pokoje góra? Plus koszty utrzymania - serwis itp.
Nie znam się kompletnie na tym, więc jakis średni sprzęt. #budujzwykopem #remontujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sprynek: Wszystko zależy od tego, ile pomieszczeń ogarnie 1 urządzenie. Ja np. założyłem w salonie i dmucham na 2 sypialnie, u mnie się sprawdza.
Druga sprawa, czy chce splity, czy jeden multi. Multi wyjdzie drożej, ale zajmie na zewnątrz mniej miejsca.
  • Odpowiedz
@sprynek zależy jakiej wielkości pomieszczenia itd. Ja ma dom parterowy 100m, zakładałam 2 lata temu klimatyzację Gree (polecam, najlepszy stosunek jakość/cena) - na 3 pokoje mam multisplit + na salon pojedynczy split. Całość wyszła jakoś 16k mniej więcej
  • Odpowiedz
@sprynek @Lonate u mnie 1 jednostka w salone/kuchni. W lato odpalona od rana do wieczora na 1biegu. Parterowka 100m2, daje rade ale drzwi musza byc pootwierane w drugim koncu. Do tego rekuperacja na bierzaco wtłacza gorace powietrze :)
  • Odpowiedz
i dmucham na 2 sypialnie, u mnie się sprawdza.

@Jakobo: a jak to robisz technicznie? Po prostu drzwi do sypialni otwarte i liczysz na naturalny obieg powietrza (i to się sprawdza???), czy jakoś to wspomagasz?
  • Odpowiedz