Wpis z mikrobloga

Cześć, sezon snowboardowy praktycznie się rozpoczął więc postanowiłem zakupić nowe google. Oczywiście wiem, że muszę sam przymierzyć i zobaczyć a najlepiej potestować, ale chciałem Was prosić o polecenie modeli które spełniają moje wymagania. Mam dosyć dużą głowę i nie cierpię jak coś ogranicza mi pole widzenia, tj widać ramki po bokach. Mam teraz redbull spect i są dla mnie zdecydowanie za małe. Szukam modeli, gdzie szkło zajmuje jak najwięcej pola, tak żeby nie było widać ramek. Btw. wiem, że google muszą pasować do kasku.

Myślałem też o kasku zintegrowanym, np Giro Orbit Mips, bo nawet miałem okazję go testować, ale przy takich kaskach podobno są problemy przy mocnych opadach śniegu, albo deszczu.

Zdarza mi się kilka razy w roku pojechać za granicę i o ile na niższych wysokościach nawet można jeździć bez googli, tak na lodowcach praktycznie nie da się, zwłaszcza przy większych prędkościach, dlatego proszę o pomoc :

#snowboard #narty #narciarstwo #sportyzimowe
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hark: zalando lounge i smith squad xl - nie dostaniesz nic w tej cenie z taką jakością soczewek i takim FOV, kolejne lepsze gogle to 800-1000 zł
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@MannaR: Dzięki. Tzn jestem w stanie wydać i 1000 zł, bo to zakup na lata, ale oczywiście wolę wydać mniej, jeśli można kupić coś równie dobrego :) Obczaję te smithy
  • Odpowiedz