Aktywne Wpisy
Gumez +603
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +23
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Jeśli nie, to polecam "dzieci z dworca Zoo" lub "trainspotting" może być książka albo film.
Otwiera oczy na proces "jak się zmieniasz w n-------a" i nie jest to takie czarno - białe.
Oczywiscie, ze tak. Znam srodowisko i osoby biorace rozne srodki, potrafie na ich sytuacje spojrzec z ich perspektywy i kiedy trzeba podac pomocna dlon lub pogadac.
Moze przez to, ze sam mialem z tym problem i wiem jak to wyglada od srodka, a moze po prostu mam zbyt duzo empatii
Jednocześnie to ze czuję wobec nich empatię nie oznacza że jestem dla nich pobłażliwy. Nie mylmy tych dwóch pojęć, bo wydaje mi się że wiele osób myśli że empatia oznacza spełnianie cudzych oczekiwań. Nic bardziej mylnego. Uzależniony człowiek musi przyjąć na siebie odpowiedzialność za swój stan, inaczej nigdy z tego nie wyjdzie, i empatia polega na
Tylko często ładują się w to dzieci w wieku 15 lat, z biednych czy przemocowych domów i takiego środowiska. To już trochę zmienia kontekst prawda?