Wpis z mikrobloga

Jest sens doplacac do magnezu z b6, pomiędzy produktem z Doz i Magne b6 forte?
Jedno i drugie cytrynian i b6, z tym ze magne ma 10mg b6, aczkolwiek nie wiaodmo czy to b6 mozna długotrwale jesc w takiej ilosci czy nie

https://www.doz.pl/apteka/p170454-DOZ_Product_Magnez__B6_Forte_tabletki_100_szt.
https://www.doz.pl/apteka/p154955-Magne_B6_Forte_100_mg10_mg_tabletki_powlekane100_szt.

#suplementy #dieta #zdrowie #medycyna
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: z naturalnych źródeł lepiej przyswajalny a poza tym pamiętaj o świętej trójcy tzn magnez potas wapń. Muszą być w odpowiednich proporcjach oprócz witamin z grupy B by były lepiej wchłanialne.
  • Odpowiedz
@essos: wybacz za ten fosfor. To potas miał być. Późno już i gafę walnąłem.

Edit: co do żywności z magnezem to bodajże migdały lub nawet i gorzka czekolada. Poczytaj sobie naturalne źródła tych mikroelementów i dobierz odpowiednio do diety. Ewentualnie skonsultuj się z dietetykiem. Ja stosuję czasem mieszankę tych składników jako elektrolity ale jak mam okazję to w żywności staram się uzupełniać.
  • Odpowiedz
@essos: nie wiem. Farmaceutą nie jestem. Samemu uczę się medycyny naturalnej itp bo tu w UK służba zdrowia to porażka i nawet łamią prawo notorycznie a żaden prawnik nie pomoże. Jak już mówiłem sam mam zestaw elektrolitów czyli magnez potas wapń ale rzadko stosuję bo staram się żywnością nadrabiać np z farmy organicznej.
  • Odpowiedz
@Exeliv: jaka porażka. NHS jest najlepsze pod względem leczenia uzależnień przez programy substytucji, gdzie w Polsce ten temat klęka a problem narasta. jedynie aptekarze z racji tego że obcokrajowiec nie chcą spowodować uszczerbku na zdrowiu a w dodatku dobre suple można dostać w takiej ASDA. najlepiej dietą zapotrzebowanie na dane składniki uzupełniać, a to czym już pokarmem nie możemy to pigułką. w dodatku też nie przesadzać, ale brać tyle ile
  • Odpowiedz
@santiago_perez: najlepsze? Ciekawe dla kogo. Od 3 lat nie chcą mnie ani zdiagnozować ani pokazać wyników co jest niezgodne z brytyjskim prawem. Co do leczenia to się nie zgodzę. Doprowadzili do mojej niepełnosprawności i wielokrotnie przedawkowywali leki na mnie. Nawet te na które jestem uczulony przez co prawie kopnąłem w kalendarz parę razy. Albo "doktor" sprawdza na Google twoje objawy i mówi że w sumie nie wie co jest 5.
  • Odpowiedz
@essos nie lepiej wziąć coś co jest zarejestrowane jako lek? Suplementy nigdy nie są do końca przebadane, a leki to inna sprawa. Np magne B6 forte to lek. Fakt, no jest to trochę droższe, ale przynajmniej masz pewność co bierzesz i ma to szansę przynieść jakieś rezultaty, a suplementy to loteria
  • Odpowiedz