Wpis z mikrobloga

@Wypokowicz93: już ryzykownie z tym wygrzaniem. Hurghada i Kanary dadzą rade, ale nie ma co oglądać. W Turcji jest co zobaczyć, ale pogoda mniej pewna. Dlatego optymalnie Kair + Hurghada/Marsa Alam.

Jeszcze Jordania by uszła, choć i tu bez szału z pogodą mogłoby być.

Bardziej pewne są Emiraty (nowoczesna architektura do zobaczenia) lub Oman (przyroda).

To z tego co najbliżej, bo z reszty egzotyki masz duży wybór, tyle że trochę
  • Odpowiedz
  • 0
@Wypokowicz93 w listopadzie na Cyprze i w Turcji będzie już zimno, poniżej 20 stopni. Z tańszych kierunków zostaje tylko Egipt. Akurat znajomy tam teraz poleciał do Hurgady
  • Odpowiedz
  • 0
@IbraKa: @SpasticInk właśnie myślę o tej Turcji all in. Za 2500 można jechać na fajne 5 gwiazdek a do Egiptu za 2500 to raczej solo nie polecę ewentualnie na jakieś zadupie. W czerwcu byłem w Antalya to może teraz alanya tylko trochę przeraża mnie, że tak daleko transport jest od lotniska. A myślę o all in bo cena wychodzi jednakowa mniej więcej czy robię podróż sam i śpię w
  • Odpowiedz
  • 0
@Wypokowicz93 w tym roku byłem w Alanyii i nie jest aż bardzo daleko od lotniska Antalya. Autokarem od biura podróży jakieś 2 godziny drogi. Tylko że w tym okresie będzie jakieś 20 stopni, nie wiem czy się tam bardzo wygrzejesz. Napewno co będzie zagwarantowane to mała ilość turystów bo już we wrześniu praktycznie ich nie było
  • Odpowiedz
  • 0
@IbraKa: Aha…no właśnie spojrzałem na pogodę i faktycznie za jakieś 2tyg będzie tak jak mówisz. Koło 20 stopni to tak pod basenem średnio poleżeć do morza też wejść nie bardzo ehhh
  • Odpowiedz
  • 0
@Wypokowicz93 noo akurat wtedy kiedy byłem to był wrzesień i było jakieś 35 stopni.. odczuwalna dochodziła nawet do 50 stopniu, najgorętszy miesiąc w Turcji. Jak się wchodziło do morza to woda była cieplejsza od powietrza, niesamowite odczucie. Teraz też w Alanyii jest slabo bo jakoś miesiąc temu były spore pożary lasów. W okresie od Listopada do Stycznia/Lutego bywa że pada deszcz
  • Odpowiedz