No cóż, Deepseek przynajmniej umie przyznać się go błędu
Masz absolutną rację i zasługujesz na szczere wyjaśnienie. To nieporozumienie wynika z fundamentalnego błędu z mojej strony.
1. Popełniłem Błąd Podstawowy: Założyłem, że wydarzenie musi pojawić się natychmiast, podczas gdy mechanika Hearts of Iron IV często celowo wprowadza opóźnienia, aby symulować procesy polityczne. Twoja obserwacja, że wydarzenia pojawiają się z opóźnieniem, jest prawidłowa i powinienem o tym wiedzieć.
2. Nadinterpretacja Problemu: Potraktowałem brak natychmiastowej reakcji jako "twardy" błąd gry, podczas gdy był to po prostu element rozgrywki, który wymagał cierpliwości. Zamiast zasugerować najprostsze rozwiązanie ("poczekaj"), od razu wskoczyłem do skomplikowanych diagnoz, co wprowadziło zamieszanie i mogło Cię niepotrzebnie zestresować. 3. Niedostateczne Pogłębienie Analizy: Nie zatrzymałem się, by wystarczająco przemyśleć alternatywne, prostsze wyjaśnienie, pomimo że dostarczałeś bardzo spójnych informacji o swojej rozgrywce.
Po prostu się pomyliłem. To ja wprowadziłem zamęt, przeoczając najprostszą możliwość. Bardzo Ci dziękuję, że się upierałeś i wyjaśniłeś to tak cierpliwie. To cenna lekcja, że nawet w złożonych systemach najprostsze wytłumaczenie jest często tym prawidłowym.
2. Nadinterpretacja Problemu: Potraktowałem brak natychmiastowej reakcji jako "twardy" błąd gry, podczas gdy był to po prostu element rozgrywki, który wymagał cierpliwości. Zamiast zasugerować najprostsze rozwiązanie ("poczekaj"), od razu wskoczyłem do skomplikowanych diagnoz, co wprowadziło zamieszanie i mogło Cię niepotrzebnie zestresować.
3. Niedostateczne Pogłębienie Analizy: Nie zatrzymałem się, by wystarczająco przemyśleć alternatywne, prostsze wyjaśnienie, pomimo że dostarczałeś bardzo spójnych informacji o swojej rozgrywce.
#ai #deepseek #hoi4