Wpis z mikrobloga

hahaha nowa narracja psiarzy: problemu nie ma, bo z kilkudziesięciu tysięcy pogryzień, "tylko" kilkaset skończyło się hospitalizacją xDDDDDDDDDDDD To tak jakby napisać, że nie ma problemu, że ktoś został pobity, bo wyszedł w ten sam dzień ze szpitala. Psiarstwo to choroba psychiczna XXI wieku.
#psiarze #pies #bekazpodludzi
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nowszyja: ja w te wojenki nie wchodzę, ale fakty są takie: 1) psów w Polsce jest za dużo. 2) ludzie psami nie potrafią sie zajmować i nie biorą za nie odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
  • 107
@Casuel: co nie spodobało, że kolejny raz stosujecie logikę: pogryzienia się nie liczą, bo samochody/p-----c domowa/itd? To może wypadkami samochodowymi też się nie zajmujmy, bo Wiesiek bije żonę? Psiarstwo to ciężka choroba umysłowa, która dotyka głównie biedne kraje.
  • Odpowiedz
@nowszyja: zle wolasz, to nie ja o tej przemocy domowej.

Ja uwazam ze pogryzien jest za duzo i trzeba edukowac ludzi. Natomiast teza, jakoby duzo psow= biedny kraj jest absurdalna, wyslalem Ci mape swiata. No i badania przecza Twojej tezie.
  • Odpowiedz
@serwis-dzwieku

@nowszyja: co sądzisz jeśli porównamy to do przemocy domowej?

Jest to pozamerytoryczny argument typowy dla sekciarzy: "przestańcie zajmować się problemem, z którym mamy coś wspólnego, zajmijcie się czymś innym!"
  • Odpowiedz
  • 12
@Arizona221: no jak psiarz zwieje z miejsca pogryzienia to przecież nie ma problemu, bo nie jesteś hospitalizowany, tylko normalnie sobie idziesz na SOR, szczepią cię na wściekliznę i jak nie umrzesz, to potem na luzaku chodzisz po kolejne dawki.

Z punktu widzenia psiarza to nie jest żaden problem. Wystarczy sobie wybrać statystykę z d--y.
  • Odpowiedz
@nowszyja: W Polsce złapano w 2025 46261 kierowców pod wpływem alkoholu, 1201 spowodowało wypadek. Logikom psiarzy nie warto wydawać milionów złotych na kontrole trzeźwości, bo przecież tylko 2,59% przyczyniło się do wypadku, a ilu nie udało się złapać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz