Wpis z mikrobloga

Myjcie i nitkujcie zęby ehh. Gdzie dostane pożyczke na 30 tysięcy na niski procent bez żadnych dochodów? Albo jakieś porady co zrobić w takiej sytuacji? Nie mam pieniędzy, jestem studentem, nie pracuje, jak tego nie naprawie to wszystkie zęby pójdą do wywalenia.
"Min. 45 ubytków próchnicowych na 30 zębów". Kosztorys 30950 PLN już ze sporym rabatem xdd

#przegryw #stomatologia #dentysta #zalesie #depresja #medycyna #finanseosobiste #finanse #pozyczka
uzaleznionyodsmutku - Myjcie i nitkujcie zęby ehh. Gdzie dostane pożyczke na 30 tysię...

źródło: image

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G06DbT: kilka chyba nie, ale w większości jest więcej niż 1 ognisko próchnicy. Wolne od próchnicy są te, które wcześniej nie były robione przez partacza i mają normalne przestrzenie międzyzębowe, do których normalnie jest w stanie dotrzeć szczoteczka
  • Odpowiedz
@hatsune_miku1993: No trochę zaniedbywałem higienę przez depresje i brak chęci do życia. Potrafilem nie myć przez tydzień np. wcale, bo po co jak i tak nie wychodzilem z domu i leżałem w łóżku przez większość czasu. Plus po umyciu zębów mam nieprzyjemny posmak w buzi i refluks - jakoś tak dziwnie reaguje na paste

Ale i tak głównie do tego przyczyniłą się ekstremalnie kariogenna dieta. Gdybym nie pił energetyków, słodkich
  • Odpowiedz
a na NFZ nie robią takich rzeczy? Chyba nawet bez skierowania można pójść do dentysty na NFZ.

@Krolowa_Nauk: na NFZ to połowę mu wyrwą a w resztę wstawią takie paskudne czarne plomby, tam normalne leczenie jest na kilka przednich zębów
  • Odpowiedz