Wpis z mikrobloga

Na 30te urodziny zrobiłem sobie prezent, chociaż i tak pewnie nie będzie czasu żeby wpaść w trans przygody w grze :(

CPU: AMD Ryzen 9 9950X3D
COOL: NZXT Kraken Elite 280
MOBO: Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7
GPU: Gigabyte AORUS Geforce RTX 5080 16GB
RAM: Kingston FURY 64GB 64GB 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO
SSD: 2x Samsung 990 Evo Plus 2TB
CASE: NZXT Flow H6
Mouse: Roccat Burst Aimo Pro
Keyboard: HyperX Alloy Origins Red
Display: AORUS FO32U2 4K QHD OLED 0,03ms
Mic: HyperX QuadCast S
Headphones: Razer Barracuda

#komputery #pcmasterrace #chwalesie
PanKaer - Na 30te urodziny zrobiłem sobie prezent, chociaż i tak pewnie nie będzie cz...

źródło: IMG_9776

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanKaer: zbudowałem podobny zestaw ok. 5 lat temu. Co prawda za dużo nie pograłem i większość czasu leżał nieużywany, ale za to jest już przestarzały xD
Mam nadzieję, że u ciebie będzie inaczej.
  • Odpowiedz
  • 0
@wujek_zla_rada dzięki za spostrzeżenia, większy chyba by mi nie pasował bo za blisko twarzy już jak dla mnie.
Fotel zamówiłem od gościa z Częstochowy, który robi meble biurowe pod zamówienie. Będzie taki bardziej kanapowy ale z regulacjami itp.
  • Odpowiedz
zbudowałem podobny zestaw ok. 5 lat temu. Co prawda za dużo nie pograłem i większość czasu leżał nieużywany, ale za to jest już przestarzały xD

Mam nadzieję, że u ciebie będzie inaczej.

@Erus: u mnie bylo podobnie, dlatego od jakiegoś czasu wychodzę z założenia ze peryferia najważniejsze. Dobry dźwięk, dobry obraz, ergonomia stanowiska - na tym nie warto oszczędzać, a komputer to rzecz trzeciorzedna
  • Odpowiedz
dobry obraz

@wujek_zla_rada: peryferia też wtedy doinwestowałem i obróciło się to przeciwko mnie. Karta ledwo daje rade w 4K (BF6), a na WQHD nadal mógłbym pykać bez agresywnych skalowań ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz