Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@agata656: Nie jestem dzieckiem, tak samo jak 24h przed wpisem Trumpa ktoś odstawił spadki kryptowalut i zarobił na tym 190mln$ tak samo dzieje się w innych branżach inwestycyjnych w których siedzą grube ryby od lat. I w pierwszym przypadku nic nie zrobisz bo rynek kryptowalut nie jest monitorowany tak w drugim przypadku też można się w dupe pocałować bo Valve jest właścicielem skinów i sprzedaż ich poza rynkiem steam jest
  • Odpowiedz
@Nehro: są sposoby aby śledzić ruchy valve i wiedzieć co jest w aktualizacji kilka minut wcześniej, niż reszta sie dowie. Nie jest to większa tajemnica bo wystarczy mieć boty pod steamdb i tyle.
Sam w taki sposób kilka minut przed załamaniem sie rynku, pozbyłem sie kilku rękawiczek.

Do tego, jak ktoś jeszcze mądrzejszy, to sprawdza po prostu kod gry.
  • Odpowiedz
  • 0
@mocne-kwity: Gość który kręci się od lat w temacie do tego jest znany i lubiany ma różne znajomości. I tak mógł ktoś mu dać cynk, dla Valve te skiny nigdy nie miały większej wartości niż 2000$ taki jaki wynosi limit steam zresztą nie bez powodu ustalony.
  • Odpowiedz
  • 0
@ChojaK: To by bylo zbyt podejrzane, samą sprzedaż skinów można jeszcze wytłumaczyć jako przypadek że akurat tak się złożyło że taki miałeś zamiar a zakup nagle dużej ilości czerwonych skinów nie jest tłumaczona żadnym powodem niż wewnętrzny przeciek.
Po za tym skoro niby wiedziałeś kilka minut przed i rzekomo sprzedałeś kilka sztuk rękawic to równie dobrze mogłeś skupić czerwone skiny które w tamtym momencie jeszcze miały normalne ceny.
  • Odpowiedz
@Nehro: mi sie wydaje ze dzien przed updatem na reddicie widzialem jakis post ze bedzie duza zmiana w cenach skinow i wywroci to caly market. Wiec juz po takiej informacji mozna jesli ma sie w uj kasy w skinach zastanawiac sie czy sprzedawac czy nie. Mozna powiedziec ze ryzyko bo albo sie oplaci albo nie xd
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-solnik: Dzień przed to nadal za mało, sprzedaż takich skinów jakie Oni posiadali trwa, nie jest to tak prosty proces zwłaszcza za realną gotówkę.
  • Odpowiedz