Po mojej śmierci po pewnym czasie mój numer telefonu trafi do pustej puli numerów i zapewne po jakimś czasie do jakiegoś nowego klienta. Ktoś sobie bez problemu będzie mógł zalogować się do mojej biedronki i przejrzeć historię moich zakupów. Są też inne serwisy które umożliwiają reset hasła poprzez wysłany kod smsem. Nawet tak sobie myślę, że ten numer jest bardzo osobisty dla mnie, nie chciałbym żeby jakiś Mietek miał go po mnie, albo jakaś labadziara która będzie go używała do ogłoszeń na roksie. Jak się przed tym zabezpieczyć? Telkomy oferują usługi "rok ważności konta" za jakieś 30 zł, może powinny wprowadzić usługę wykupu numeru na lata do przodu? Zapłaciłbym 600 stówek i na 20 lat spokój, po tym czasie niezalogowany do różnych serwisów sami mnie z nich usuną.
@Bobborewicz: w sumie ciekawe przrmyskenia. A to nie jest tak wszystko zaplanowane, ze uslugi mają jakos zaplanowany czas na zamkniecie konta na ktorym nie bylo ruchu krotszy od czasu w jakim telekom wydaje numer innemu klientowi?
Z ciekawosci zadzwonilem na numer porzucony 7 lat temu i "wybrany abonent jest w tym momencie niosiagalny"
Numer telefoniczny trafia do puli gsm zazwyczaj po co najmniej 3 miesiącach od dezaktywacji lub wygaśnięcia umowy, chociaż czas ten może się różnić w zależności od operatora. Niektóre sieci mogą odczekać 90 dni lub dłużej, podczas gdy inne oferują możliwość ponownego wykorzystania numeru wcześniej, nawet po 21 dniach, ale zazwyczaj numer jest niedostępny dla wszystkich użytkowników przez pewien czas.
#smierc #przemyslenia #bezpieczenstwowsieci #gsm #orange #play #plus #tmobile
Sam mam jedną kartę ważną do 2031 roku
Z ciekawosci zadzwonilem na numer porzucony 7 lat temu i "wybrany abonent jest w tym momencie niosiagalny"
Numer telefoniczny trafia do puli gsm zazwyczaj po co najmniej 3 miesiącach od dezaktywacji lub wygaśnięcia umowy, chociaż czas ten może się różnić w zależności od operatora. Niektóre sieci mogą odczekać 90 dni lub dłużej, podczas gdy inne oferują możliwość ponownego wykorzystania numeru wcześniej, nawet po 21 dniach, ale zazwyczaj numer jest niedostępny dla wszystkich użytkowników przez pewien czas.