Wpis z mikrobloga

Czy pod kątem płatności zagranicznych kartą ZEN wypada gorzej niż Revolut? Nie chodzi mi o kurs przewalutowania, bo przy ZEN PRO jest on raczej lepszy niż w Revolucie. Bardziej mi chodzi o możliwość zapłaty za granicą - czy taka transakcja kartą faktycznie przejdzie w każdym kraju. Do tej pory płaciłem w kilku krajach europejskich bez żadnych problemów, ale nie wiem jak sprawa wygląda jakbym chciał płacić na przykład w Korei, Tajlandii, USA itp. Z tego, co słyszałem, to w niektórych krajach problemy występują, co nie ma miejsca jeśli chodzi o Revoluta. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej kwestii?

#zen #revolut #banki #bankowosc
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Snowflake_
Powinieneś móc zapłacić, bo kartą ZEN możesz płacić w większości miejsc na całym świecie, które akceptują karty Mastercard, z wyjątkiem regionów wymienionych poniżej (Karty ZEN nie będą działać w tych regionach):
Afganistan, Białoruś, Birma, Burkina Faso, Republika Środkowoafrykańska, Krym, ukraińskie obwody Doniecki, Chersoński, Ługański i Zaporoski, Kuba, Etiopia, Iran, Irak, Liban, Libia, Mali, Nikaragua, Korea Północna, Rosja, Somalia, Sudan Południowy, Sudan, Syria, Wenezuela, Jemen

Ponadto Zen warto płacić za swoje codzienne
  • Odpowiedz
Bardziej mi chodzi o możliwość zapłaty za granicą - czy taka transakcja kartą faktycznie przejdzie w każdym kraju

@Snowflake_: nie bardzo rozumiem, czym ma sie to roznic? robisz transakcje zagranica, jak nie masz srodkow na danym subkoncie to przewalutowuje. i na zen i na revolucie. tylko na revolucie masz wieksze prowizje przy mniejszych kwotach
  • Odpowiedz
@Czochrany: na zwrot kasy? Ja używam do codziennych płatności revoluta ? Warto się przerzucić na ZEN? Ile z tego można wyciągnąć ? No i na revoluta dostaje wypłaty więc dość dużo obracam rocznie na tym
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93 dokładnie tak. W Zen za każdą płatność ich kartą otrzymujesz tzw. odłamki, których tworzysz sobie kamienie, losujesz ich wartość i używasz na transakcji, aby otrzymać zwrot.

Ja już odzyskałem parę tysięcy w roku. Też obracam tam sporo. Płacę rachunki za kilka rodzin i domów. Do tej pory żaden bank mi nic nie dawał za płacenie rachunków i robienie zakupów. Jeśli używasz Revoluta, to przelewy między Rev a Zen zajmują chwilę
Czochrany - @Wypokowicz93 dokładnie tak. W Zen za każdą płatność ich kartą otrzymujes...

źródło: temp_file544182751565703818

Pobierz
  • Odpowiedz
@Czochrany: od kiedy pracuje tam Duduś to już ze względu higieny osobistej nie założę konta w Zen. Poza tym co za idiota wymyślił te wszystkie kamienie, odłamki i inne badziewia. Jak chcą dać cashback to niech dadzą normalnie jakieś procenty czy punkty i tyle, zamiast kombinować w różne gamifikacje.

A z banków np. Velobank daje bonusy za używanie, łatwe do osiągnięcia jest 50 zł na miesiąc. I nie trzeba zakładać
  • Odpowiedz
@Czochrany: zarabiasz na spamowaniu polecajkami, na tagu np. #revolut, który nie ma nic wspólnego z Zen, zaśmiecając swoimi reklamami. Jak obserwuję tag revolut, to nie chcę aby ktoś mi polecał zen. Pisz na odpowiednim tagu.
  • Odpowiedz
@wanted to sobie chciej, tu był hasztag #zen. Najpierw czepiałeś się Dudy, potem tego czym są te kamienie i gamifikacja, a jak pokazuje liczby, to teraz nagle hasztagu.

Co teraz wymyślisz?
  • Odpowiedz
@wanted
A co do Velobanku, to tutaj skwapliwie zapomniałeś napisać, że te 50 zł, to oni oddają jak uzbierasz odpowiednią liczbę punktów na platformie VeloKorzyści.

Idąc Twoim tokiem rozumowania:
"Nie mogli dać normalnego cashbacku? bawią w jakieś punkty? codzienne odwiedzenie? Gamifikacja?"
  • Odpowiedz
@Czochrany: W Velo zarabiasz niewiele, to prawda, ale przynajmniej nie musisz skomleć o reflinki na wykopie. A warunki są trywialne do spełnienia i powyżej się mylisz. Nie musisz codziennie odwiedzać aplikacji.
  • Odpowiedz
@wanted dobra idź już sobie, bo my tu rozmawialiśmy o zen, a ty wyjechałeś z Velo bankiem i zupełnie nie w temacie. Zajmij się tymi 50 zł od Velo, a o mnie i innych użytkowników się nie martw. Radzimy sobie wszyscy lepiej na Zenie niż w każdym innym banku.
  • Odpowiedz
Do tej pory żaden bank mi nic nie dawał za płacenie rachunków i robienie zakupów.

@Czochrany: sam wywołałeś temat Velobanku pisząc te słowa powyżej, więc sam możesz się winić za to że od samego początku napisałeś nieprawdę. Ja nie twierdzę że Velo to jakiś super deal, ale zdecydowanie mają bonus za płacenie rachunków i robienie zakupów - ergo - myliłeś się. Nie odwracaj teraz kota ogonem.
  • Odpowiedz