Wpis z mikrobloga

UWAGA - NOWY SCAM
Dziś przyszła do mnie paczka za pobraniem – 200 zł. W środku szmata warta może 5 zł. Tyle że ja nic nie zamawiałem. Odebrała ją moja siostra, bo pomyślała, że znowu zamówiłem jakieś elektrośmieci.

Zadzwoniłem do listonosza, żeby wyjaśnić sprawę, a on bez zdziwienia mówi: „to teraz modne, dużo ludzi tak oszukują”.
Czyli wygląda na to, że ktoś wykrada adresy i rozsyła takie paczki licząc, że ktoś odbierze, bo pomyśli, że to coś domowego.

Ja się dziś na to złapałem i nie zamierzam tego tak zostawić. Ktoś miał podobną sytuację? Trzeba to nagłośnić, zanim więcej osób straci kasę.

#uwaga #oszustwo #paczka #kurier #listonosz #bezpieczenstwo #allegro #olx #policja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Dogecoin od kolegi, z urzędu, z jakiegos wycieku z netu. Możliwości jest dużo, zgłoś na policję, istnieje możliwość że coś z tym zrobią
  • Odpowiedz
@Dogecoin: do mnie właśnie idzie paczka za 220zł. dostałem smsa, ale na mailu nic. numer trackingu pokazuje Zabrze, na mailu z tych dat nie mam żadnych zamówień.
Zacząłem szukać w necie i trafiłem na Twój post. Zrobię zdjęcie nadawcy, nie odbiorę i zrobię małe śledztwo.
  • Odpowiedz