Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kismeth chciałbym kiedyś Chiny zwiedzić samemu. Ze wszystkich egzotycznych państw wydają się najbezpieczniejsze do takiej podróży ale mogę się mylić.
  • Odpowiedz
@A330 @khosis mam takie ogólnie marzenie by pieszo+stopem zwiedzić Azję w tamtym rejonie. Trochę się już przymierzam i patrze jak to zorganizować może nawet na następne lato
  • Odpowiedz
@sperg44: To bardzo duży rejon, więc "pieszo" w wielu miejscach warto dobrze przemyśleć, chyba że planujesz na to przeznaczyć parę miesięcy :) Ale plan fajny, Chiny są bardzo proste do podróżowania pomimo bariery językowej.
  • Odpowiedz
@sperg44: Wszystko się da, ale dla mnie zbyt duże przestrzenie, żeby przemierzać pieszo. Niemniej jednak życzę powodzenia, zresztą sam za dwa tygodnie lecę znowu do Chin []
  • Odpowiedz
@Kismeth: Szczęściarz!!! Byłem w masie krajów i nigdy nie spotkałem krzyczącej Półki. Teraz piję piwko w Luang Prabank, jest tu kupa Polaków i mówiąc szczerze mają bardziej pogodne twarze niż większość białych turystów.
  • Odpowiedz
@Kismeth: oj, ja kiedyś słyszałem jak Włoszka swojego faceta opieprzała xD

A że piąte przez dziesiąte po włosku rozumiem to powiem tak - przyjaźń polsko-włoska ma swoje podstawy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Kismeth mylisz się ogólnie polska i wszystkie kraje na wschód mają rozdarte baby od ruskich po Azjatki które biją szmata w łeb , chcesz spokojnej to bardziej zachód
Dziwne jak mówisz że polki są takie i takie ale nie powiesz że wielu kantonach Chin mąż nie ma nic do powiedzenia i robi za sponsora i gosposie jak np w seczuanie:3
A Chińczycy są porzadani przez wiele biedniejszych azjatek bo uchodzą za
  • Odpowiedz
@xfin

@Kismeth: oj, ja kiedyś słyszałem jak Włoszka swojego faceta opieprzała xD

A że piąte przez dziesiąte po włosku rozumiem to powiem tak - przyjaźń polsko-włoska ma swoje podstawy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Tak się zachowują wszystkie kobiety z kultur gdzie jest kult matek
Jedynie co amerykanki brytolki czy holenderki
  • Odpowiedz
@sperg44: Ja bym zaczął od Japonii i Korei PD bo to bardziej cywilizowane kraje. W Chinach np jak będziesz miał kolizję z chińczykiem z jego winy to możesz mieć problemy bo policja jest mocno patriotyczna i wszystko na ciebie zwalą.
  • Odpowiedz