Wpis z mikrobloga

Czy podróże do krajów typu Kolumbia, Peru lub Brazylia są bezpieczne pod względem bycia wrobionym w przemyt? Czy w tych krajach kartele podrzucają towar zwykłym, nieświadomym turystom z Europy? Pytam, bo to jest jedna z moich obaw przed podróżą w tamtych kierunkach.

#peru #kolumbia #brazylia #amerykapoludniowa #podroze
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzesiu30790: to zależy, ogólnie to i w Czechach po ryju można dostać. Dam Ci przykład, czasem jak gdzieś latam to biorę znajomych, nie każdego znam dobrze. No i jedna gwiazda stała się problemem, bo była z klimatu "piorun femini nazi" i narobiła chlewu mieszając się w polityczne klimaty z lokalesami.

Jak jesteś normalny, masz jakiś tam system rozsądnego myślenia (ja to nazywam self defence) to Ci się nic nie stanie,
  • Odpowiedz
@grzesiu30790: Byłam na wiosnę w Pery przez 3 tyg, czułam się bezpiecznie. Bardzo dużo policji na ulicach, która pilnuje, żeby właśnie turystom się nic nie stało. Generalnie gorsze są większe miasta np Lima, na wsiach spokojnie i swojsko.
Trzeba zachować podstawowe środki bezpieczeństwa, poczytać gdzie chodzić a gdzie nie.
Teraz lecimy do Kolumbii na wiosnę i myślę, że będzie podobnie :)
  • Odpowiedz