Wpis z mikrobloga

#epg #tivimate #trex
Korzystam z IPTV . Zainstalowałem aplikację TIVIMATE . Mam problem z updatem EPG (elektronicznego przewodnika programów), który pokazuje program stacji TV. Korzystam z linka dostarczanego przez providera z Chin , w ustawieniach mam update co 24 godziny, ale niestety wiele razy ,mimo updatu gdy sprawdzam status (pokazuje się update dla 10.000 kanałów TV), to nie zapisuje się on tak aby cokolwiek wyświetlać przy liście kanałów TV. Pokazuje sie jedynie: Brak Informacji o programie.

Zastanawiam się czy to problem z samą aplikacją , czy z providerem IPTV z Chin. W sieci są linki do EPG podstawowych kanałów , ale nie obejmują one wielu nowych kanałów premium typu Canal+ Film, Premium, Polsaty Sport Premium itp.

Czasem pomaga ręczne dodanie żródła EPG i przełączenie na to źródło jako domyślne. Czasem wtedy powrót na linka EPG z IPTV pomaga, ale reguły chyba nie ma. Raz przy wymuszeniu updatu EPG pokazuje że zaktualizował EPG dla 0 programów ,innym razem że dla ponad 10.000 kanałów TV bez skutku w postaci 24-godzinnego programu.
Ktoś zaproponuje jakiś alternatywny link do EPG do użycia dla polskich kanałów z IPTV w TREX do użycia w aplikacji Tivimate? Czy może powinienem coś edytować w nazwach kanałów , lub podać inny link do EPG (niż ten standardowy od dostawcy TREXa)?
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marlod z tymi chińskimi zawsze są problemy z epg

Jak się nie ma dostępu do panelu żeby powywalać 9999 niepotrzebnych kanałów i zmienić nazwy pozostałych to jest lipa
Większość telewizorów jobla dostaje jak ma zaktualizować potem listę i chińskie epg dla kilku tysięcy kanałów kiedy potrzebujesz tylko 200 max 300

Pol biedy jak epg.ovh da się podpiąć i złapie dobrze nazwy po usunięciu prefixów
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Norskee ja na telewizorze nie mam aplikacji TIVIMATE. Mam ją na Android Boxach Mecool KT2 oraz STRONG SRT420.Telewizor nie ma być komputerem tylko dobrze wyswietlac obraz😉
  • Odpowiedz