Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody

Budżet 40-60k zł
2018+
100+ KM
Kompakt/kombi
Benzyna/hybryda/LPG
Codzienne dojazdy po mieście z dzieckiem, co jakiś czas trasy 100-300 km.

Biorę po 500 zł od chętnych i słucham państwa propozycji.

Skupiłem się do tej pory na Scala/Leon IV/i30/Ceed, ale może pomijam coś ciekawego.
Dacia spełnia wymagania, ale jest za droga na to co oferuje pod kątem jakości wykończenia.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WatchYourBack: Jak ci nie przeszkadza rocznik od 2011+ to Lexus CT. Trochę starszy, ale i tak będzie miał fajne wykonanie w środku i spełnia wszystkie wymagania. Napęd od Toyoty Prius, wtrysk pośredni i z butlą lpg 27l netto możesz na spokojnie zrobić ponad 350km zasięgu bo spalanie domyślnie małe.
  • Odpowiedz
  • 0
@totem_lesnych_ludzi no właśnie sprzedałem samochód z 2017 r. i był najmniej bezproblemowy ze wszystkich moich przygód motoryzacyjnych do tej pory - a jednocześnie najmłodszy. Stąd trochę mam wątpliwość.
Przy starszych autach koszty obsługi/części zbliżone, a naprawy statystycznie częstsze.
  • Odpowiedz
@WatchYourBack: Trochę tych aut miałem/prowadziłem i bardzo fajnie mi podpasowało Mondeo MK5. Opinie są różne, ale mam je prawie od nowości (kupiłem z salonu jak miało 8k przejechane - wersja demo), obecnie na liczniku 95k z czego 20k na LPG. Zero problemów.
Niektórzy narzekają na 1.5 EcoBoost, ale najpewniej wynika to z nieodpowiedniej eksploatacji. U mnie sprawdza się bardzo dobrze, a 180 KM pozwala na sprawne poruszanie się.

Auto spore
  • Odpowiedz