Wpis z mikrobloga

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że jak zwykle Polaków trzeba trzymać krótko bo sami z siebie nie rozumieją empatii i podstaw życia w społeczeństwie. Działają tylko kary i nadzór, tak samo jak z samochodziarzami.

Nie pomyśli, że komuś innemu może przeszkadzać hałas, brud, że ktoś może po prostu się bać. Brak wyobraźni, że ten drugi pies może nie być taki skłonny do kontaktu z moim. Liczy się tylko to, że ja lubię pieseczka i pieseczek lubi mnie.

#psiarze #patologiazmiasta #psy #bekazpodludzi #polska
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 67
@Casuel: to mało było kampanii społecznych? To ludzie nie wiedzą, że należy po sobie sprzątać? Edukacja nic nie da bo oni zawsze wiedzą lepiej, bo to wyjątkowa sytuacja, bo oni jeżdżą szybko ale bezpiecznie, bo po jednym piwku nic się nie stanie, bo pies pewnie wyczuł złego człowieka a przecież dla mnie jest miły. Zawsze się znajdzie wymówka
  • Odpowiedz
Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że jak zwykle Polaków trzeba trzymać krótko bo sami z siebie nie rozumieją empatii i podstaw życia w społeczeństwie. Działają tylko kary i nadzór, tak samo jak z samochodziarzami.

@caramelcenter: Pierwszy dzień w low trust society?
  • Odpowiedz
@Casuel: ( ͡° ͜ʖ ͡°) zamordyzm dopiero się rozkręca. Wolna amerykanka była w latach 90-2000. Teraz na wszystko jest zakaz, mandat, gloryfikacja informowania władz o wszystkim przez obywateli, wszędobylskie kamery i wprowadzanie mObywatel oraz bezgotówkowych transakcji (nawet promowanie tego w tv pod adresem polskabezgotowkowa.pl). Już nie znajdziesz syfu na ulicach, nikt nie przebiega w poprzek drogi, przed każdymi pasami wszyscy się zatrzymują nie z dobroci serca
  • Odpowiedz
@Casuel:

kiedys ludzie jezdzili po alk

A to niby przestali? XD Parę dni temu było że policja na jakiejś zapadłej dziurze zgarnęła ojca co w----ł się do rowu z 2 promilami, który zadzwonił po pomoc do syna, który przyjechał mając 0,3 promila.
Ile lat tłuczemy amebom, że po wódce nie wchodzi się do wody? żeby nie skakali na te puste łby do wody co ma 30cm głębokości?
Rodzice mający wywalone
  • Odpowiedz