Wpis z mikrobloga

Mam ból stawu barkowego oraz za łopatką. Promieniuje na ramię. W USG wyszyły zmiany przeciążeniowe mięśni ale ból pojawił się nagle bez żadnej kontuzji. Lekarza rodzinnego mam dopiero o 17:00 a chciałbym się może już umówić na rezonans magnetyczny. Jakie to będą odcinki? Staw barkowy i szyjny odcinek kręgosłupa żeby wykluczyć czy coś tam się nie dzieje? Obejmuje to obszar łopatki? Ortopeda na NFZ powiedział że mam brać leki przeciwbólowe i dowidzienianastępnyproszę

#mri #rezonans #medycyna #lekarz #ortopeda #medycyna #stawy #rentgen #neurologia #ortopedia
Turkotka - Mam ból stawu barkowego oraz za łopatką. Promieniuje na ramię. W USG wyszy...

źródło: IMG_7482

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turkotka: pewnie nie odkryje nowości, ale łatwo się od tych tabletek uzależnić, miałem Dorete kiedyś przepisaną i nawet jak mnie nie bolało to sobie jadłem, na szczęście skończyła się paczka i nawet nie próbowałem kolejnej ogarnąć
  • Odpowiedz
  • 0
łatwo się od tych tabletek uzależnić

@telemach20: no będzie ciekawie bo ja depresja lvl hard, przerobione 99% leków psychiatrycznych i nic nie pomaga a po tych jest lepij ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z drugiej strony nie mogę nie brać bo z takim bólem to magik instant. Mam jeszcze biofenac
  • Odpowiedz
  • 0
rezonans lecisz

@2-aminopirydyna: nie wiem, pierwszy raz mam taki ból w życiu przy każdym poruszeniu ręki, po prostu wydaje mi się że to coś poważnego. Od dwóch tygodni nie przechodzi. Gdyby nie tramadol i biofenac to już byłby magik
  • Odpowiedz
@Turkotka: ja bym szedł do fizjo i jak będzie to coś serio poważnego to zauważy i wyśle do lekarza. Jako ciekawostkę to mogę ci powiedzieć, że ja mam regularnie bóle w stożku rotatorów, które promieniują do barku lub łokcia i wystarczy to rozbić rolowaniem piłeczką tenisową i jest git xd
  • Odpowiedz
@Turkotka: Mialem coś takiego od przeciążeń. Nie mogłem lewej ręki o nic oprzeć, bo promieniowało na bark i łopatkę. Mój fizjo - bardzo dobry fachowiec - popatrzył, pomacał, stwierdził że coś nie tak z układem nerwowym i zastosował akupunkturę, tylko zwykłymi igłami, które powbijał dość głęboko. I tak mnie zostawił na pół godziny. Niepowtarzalne przeżycie, bo układ nerwowy wariuje. Ważne że pomogło. Ja bym spróbował na Twoim miejscu.
  • Odpowiedz
  • 0
po co bierzesz taki silny lek?

@pieknylowca: bo mam największy ból w życiu lol. Ibuprom jeden za drugim nic nie dawał, nawet nie dałbym rady się położyć a co dopiero zasnąć
  • Odpowiedz