Hej Mirki, Mam mały problem, mianowicie zakupiłem ostatnio ze salonu nowe auto - padło na MG HS+. Dzien po otrzymaniu go padł infosystem (ekran wyświetlający informacje za kierownicą, o prędkości itd), natomiast drugi do multimediów wiecznie "przeskakuje" z języka polskiego na hinskie znaki. Samochód po dniu wylądował w ASO w Poznaniu i po ponad tygodniu zwrócili mi go ze nieby naprawili. Śmiechom nie było końca jak po nocy odpaliłem auto i dzis problem powrócił... Czy jest mi wstanie podpowiedzieć co najlepiej zrobić w tej sprawie? Co byście mi doradzili, co zrobić czy znowu bujać sie po ASO by w końcu go naprawili (wtedy dostane auto zastępcze) czy reklamować auto ze względu niezgodności towaru z umową? Są jeszcze inne opcje ktore mógłbym rozważyć? Dzieki za każdą odpowiedz #motoryzacja #mg #reklamacja #aso #serwis #auta #prawo #pomoc
@bardzozawiedzionymirek: idź do rzecznika praw konsumentów. Wydaje mi się, że jest też coś takiego że jeżeli po dwóch czy trzech razach sprzedawca nie jest w stanie naprawić sprzedanego towaru, to musi Ci dać nowy. Nie wiem jak to się ma do samochodu ale to rzecz jak każda inna.
@BedzieOptymalnie po konsultacji z rzecznikiem daje im szanse w ASO jeżeli nie naprawią tego w ramach aso ponownie to w historii bedzie dłuższy czas serwisu by usunac wady fabryczne niż rzeczywistym czas uzytkownia. To daje znaczne większe szanse ze w pierwszej instancji nie zaleca ponownej naprawy w ramach reklamacji a wymienia na towar bez wad i zgodny z umową albo oddadzą pieniądze włącznie z rekompensata za straty poniesione przez właściciela (ubezpieczenia,
@wypok_wypok rozumiem, też mialem takie myśli jak ty jakis czas temu;) auto ktore zakupiłem jest bardzo przyjemne, jest to kompromis jakość-cena na który jest mnie stać. Wady fabryczne sie zdarzają w każdej marce, nawet luksuowych markach. Pech trafił ze samochod który otrzymałem ma wlasnie wade, a aso przy pierwszej próbie pudrowało syfa i udawało ze aktualizacja oprogramowania i sterowników rozwiąże problem
@bardzozawiedzionymirek: to są trochę wady wieku dziecięcego chińskich marek. Oni się szybko uczą i poprawiają błędy. W tej cenie nowego MG kupisz wypierdzianą kie sportage z 2017.
@BedzieOptymalnie: Sportage z 2017 kosztuje +- 80000zł, HS+ to koszt nie wiem, 110-120 tysięcy? Za 120 masz nowego Sportage. Który będzie jeździł i nie śmierdział chińską gumą z majtek
@bardzozawiedzionymirek Bóg, czy tam los, w zależności w co wierzysz daje Ci znaki żeby powalczyć o zwrot auta z tytułu niezgodności z umową, skoro nie potrafią go naprawić.
Mam mały problem, mianowicie zakupiłem ostatnio ze salonu nowe auto - padło na MG HS+.
Dzien po otrzymaniu go padł infosystem (ekran wyświetlający informacje za kierownicą, o prędkości itd), natomiast drugi do multimediów wiecznie "przeskakuje" z języka polskiego na hinskie znaki. Samochód po dniu wylądował w ASO w Poznaniu i po ponad tygodniu zwrócili mi go ze nieby naprawili.
Śmiechom nie było końca jak po nocy odpaliłem auto i dzis problem powrócił...
Czy jest mi wstanie podpowiedzieć co najlepiej zrobić w tej sprawie?
Co byście mi doradzili, co zrobić czy znowu bujać sie po ASO by w końcu go naprawili (wtedy dostane auto zastępcze) czy reklamować auto ze względu niezgodności towaru z umową?
Są jeszcze inne opcje ktore mógłbym rozważyć?
Dzieki za każdą odpowiedz
#motoryzacja #mg #reklamacja #aso #serwis #auta #prawo #pomoc
@bardzozawiedzionymirek Bóg, czy tam los, w zależności w co wierzysz daje Ci znaki żeby powalczyć o zwrot auta z tytułu niezgodności z umową, skoro nie potrafią go naprawić.