Wpis z mikrobloga

Szukam pomocy. W telefonie stłukł mi się ekran. Jest czarny. Reszta działa. Potrzebuję kogoś, kto pokaże mi krok po kroku jak w MENU włączyć [debugowanie usb] w opcjach programisty w telefonie Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ (plus). Mam włączone opcje programisty, ale debugowania już nie. Planuję podłączyć zwykłą klawiaturę, i klikać w ciemno strzałkami w ustawieniach, aż to uruchomię i będę mógł podłączyć telefon do kompa i ściągnąć wszystkie dane. Za pomocą programu scrpy. Jak masz takie xiaomi z hyperOS, to może mógłbyś mi pomóc? Poprowadzić za rączkę, pisząc, ile razy trzeba kliknąć strzałką żeby wejść w opcje programisty, a potem uruchomić to yebane debugowanie?
A jak nie masz tych opcji programisty włączonych, to może pokażesz mi, co klikać, żeby włączyć funkcję "Talk Back" w ułatwieniach dostępu? Wtedy telefon będzie mi gadał, na jakiej pozycji jestem w menu.
A na koniec taki #protip dla Was: Jak włączycie przed usterką to debugowanie, to po takiej awarii wyświetlacza będziecie mieli pełny dostęp do telefonu. Wszystko odzyskacie. Za pomocą wspomnianego darmowego programu SCRPY.
#xiaomi #telefony #technologia #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #elektronika
ziemniac - Szukam pomocy. W telefonie stłukł mi się ekran. Jest czarny. Reszta działa...

źródło: IMG_20251023_213602

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ziemniac tak z ciekawości co masz na tym telefonie, że takie zabawy chcesz uskuteczniać? Żadnych kont w stylu google z synchronizacją nie miałeś?
  • Odpowiedz
  • 0
@emitar było konto google, Samsung, Microsoft i Xiaomi. Zdjęcia, kontakty, SMS mam. Nie mam waznych notatek (tego Xiaomi w swoim notatniku nie synchronizuje, tak jak np. ToDo albo google keep) i stracę całą historię wiadomości z whatsup.
  • Odpowiedz
  • 0
@emitar no właśnie nie wiem, kiedyś sam ręcznie kopie robiłem, jak zmieniałem telefon. A tu jest tak, że jak zalogujesz się na nowym urzadzeniu, i nie będziesz miał kopii w chmurze, to zaczynasz od nowa. I usuwa Ci dane ze starego telefonu. Na razie korzystam z whatsup na windows w laptopie, i wszystko tam jest, ale nie ma możliwości w tym programie zrobienia kopii zapasowej albo podłączenia do chmury.
  • Odpowiedz