Wpis z mikrobloga

• 0
@tubkas12: Persona jako seria ogólnie jest niezła, fanem bym się nie nazwał. 5 jest mocno średnia w wielu rzeczach które 4 i 3 robią bardzo dobrze, a 1 i 2 są absolutnie niegrywalne bez community tłumaczeń albo bez znajomości japońskiego. Piszesz to tak jakbym teraz musiał wszystko od Atlusa dać na b+ co najmniej bo lubię Persony, bez sensu.
Persona 3 to absolutny top według mnie, ale jej odbiór jest
  • Odpowiedz
@WujekDoggi: O, slepy jestem

@tubkas12
Czas na walke fanow Atlusa ktora ich gierka jest najlepsza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja tam lubie metaphora. Tak z ciekawosci, co ci sie w nim nie podoba? Fabula, bondy, dungeony?
  • Odpowiedz
@WujekDoggi: nie rozumiem za bardzo ludzi co daja f tier takiemu lolowi czy fifie (zeby nie bylo, fify oryginalnej zadnej nie posiadam, a ostatnio wlasna na dysku to mialem 2004, w lola tez na powaznie gralem w sezonie 2, a zawsze sie smialem ze to dota dla noobow).

Przeciez to sa zajebiste, fun to play competitive gierki. Lol wiadomo, mozna sie pruc o zmiany w grze, matchmaking etc. no ale
  • Odpowiedz
@WujekDoggi: ostatnio ogrywałem 3 remake i co niby 3 robi lepiej od 5? Moim zdaniem największą wadą 5 jest to że jest po prostu strasznie długa i rozciągnięta do bólu, ale 3 też jest rozciągnięta, a te lochy w 3 są po prostu nudne. Strzelam że wolisz 3 od 5 bo ci się bardziej fabuła i postacie podobają i to jest ok. Ja z atlusa najwyżej bym ocenił Catherine. A
  • Odpowiedz
@Vezz: jak masz czas i autyzm (jak ja) to ten film podsumowuje moje odczucia co do fantazji. bardzo się zawiodłem a byłem tak nagrzany na tę grę i kupiłem na premierę ehhh
tubkas12 - @Vezz: jak masz czas i autyzm (jak ja) to ten film podsumowuje moje odczuc...
  • Odpowiedz
@tubkas12:

Czyli za gleboko nie wchodzac w temat chodzi o fabule. Zgodze sie, ze fabula jest troche iksde a rzeczy sie dzieja bo plot tego wymaga. "Plot twist" pod koniec gry mnie troche nawet zniechęcił i do teraz sie zastanawiam po co on w ogole istnial. Jednak mimo wszystko lubie ta gre, nie tak mocno jak persony ale ciagle. Gralem z takim przeswiadczeniem z tylu glowy, ze to JRPG i
  • Odpowiedz
Czyli za gleboko nie wchodzac w temat chodzi o fabule.

@Vezz: Tak, wydaje mi się, że to czy jakaś persona wchodzi czy nie zależy głównie od tego czy ci wszedły postacie i fabuła. No chyba, że naprawdę ktoś lubi grindować w lochach, szczerze mówiąc miałem nadzieję że fantazio trochę ten grind naprawi ale nie - właśnie przez to że nie lubię grindować byłem słaby i nie mogłem pokonać finałowego finałowego
  • Odpowiedz
  • 1
@T0pi5: W jaki sposób matchmaking nie ma nic do core gameplay'u? To jest dosłownie rzecz która układa Ci następne 20-40 minut gry xD Na LoLu sam spędziłem trochę czasu i po czasie widzę jak bardzo był zmarnowany. Wracając, po prostu nie lubię tych gier, tyle, nie widzę problemu ( ͡º ͜ʖ͡º)

@TralareloTralala: https://tiermaker.com Jest wiele różnych template'ów, ten który znalazłem jest średni akurat
  • Odpowiedz
Zależy czy mówimy o P3P, P3R czy P3F bo każde wydanie robi niektóre rzeczy trochę inaczej. Ale z rzeczy współdzielonych to przede wszystkim postacie do których np. 5 nie ma podjazdu, motywy które bardzo cenię, to że podejście do nich jak na anime gierkę dla nastolatków grających na PS2 jest całkiem poważne (gdy 5 jest moim zdaniem mocno zinfantylizowana), ignorując że sam Tartarus jest powiedzmy średni to jest jedną z przyczyn tego,
  • Odpowiedz
  • 1
@tubkas12:

właśnie przez to że nie lubię grindować byłem słaby i nie mogłem pokonać finałowego finałowego bossa więc musiałem się cofnąć i przez ponad 10 godzin łazić po lochach i wtedy cyk finałowa walka była trywialna. Mam nadzieję że może w personie 6 to naprawią.

To akurat nie jest krytyka do fantazio, to jest problem wszystkich person w które grałem.

Może spróbuj SMT jeśli nie grałeś, bo faktycznie w Personie
  • Odpowiedz
@tubkas12:

W ktorym momencie sie zderzyłeś ze sciana jesli chodzi o lvl? Szczerze mowiac, to ja nie odczułem, zeby jakos ta gra wymagala grindu(przynajmniej do end gejmu). Wszystkie dungi (procz jednego) robilem w jedno podejscie i gralem na hardzie. Moment gdzie powiedzialem stop byla pierwsza walka ze smokiem zaraz po plot twiscie. Obnizylem na normalny a przy kolejnym smoku juz do konca gry gralem na easy bo nie mialem ochoty
  • Odpowiedz
W ktorym momencie sie zderzyłeś ze sciana jesli chodzi o lvl? Szczerze mowiac, to ja nie odczułem, zeby jakos ta gra wymagala grindu(przynajmniej do end gejmu).

@Vezz: Jak pisałem, finałowa finałowa walka. Wtedy też zacząłem oglądać jakieś let's playe i zdałem sobie sprawę że byłem niedolevelowany przez większość gry ale po prostu jakoś sobie dawałem radę. Ja po prostu unikałem walki jak mogłem bo była dla mnie nudna, ale ten
  • Odpowiedz