Wpis z mikrobloga

Cieszę się, że do ludzi w końcu dociera, że psiarze to jeden z największych raków tego społeczeństwa (zaraz obok #pedalarze ) i są to osoby chore lub zaburzone psychicznie. Bo naprawdę trzeba mieć nierówno pod kopułą żeby traktować psa/kota jak swoje dziecko. Żeby mówić do zwierzęcia synu/córko i że się jest jego ojcem/matką xD Zwierze powinno być traktowane jak zwierzę, a nie jak człowiek.

Ja bardzo lubię zwierzęta, od dziecka się wychowywałem z psami i kotami.. ale w domu. Gdzie psy biegały po placu i pilnowały obejścia, a koty łapały myszy w piwnicy i budynkach gospodarczych. Nie mogę pojąć jak można trzymać psa czy kota w mieszkaniu w bloku.. przecież to jest męczarnia dla takiego stworzenia. To powinno być zakazane.
I nikt mi nie wmówi, że takie zwierzę się nie męczy będąc same zamknięte w mieszkaniu przez 9-10 godzin dziennie. A często i więcej i w jednym pomieszczeniu żeby nie narobiło szkód..

#psiarze
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@pepepanpatryk Przecież badania już dawno udowodniły, że koty zyjące w domach i blokach dłużej żyją, cieszą się lepszym zdrowiem, mniej szkodzą przyrodzie itd. ale niektórym chłopski rozum wciąż podpowiada przeciwnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Michael_Scott:
Behawiorysta xDDD Ale wy psiarze jesteście naiwni.. za kasę to ci powie wszystko co chcesz usłyszeć. Nawet to, że trzymanie psa myśliwskiego w klitce na 10 piętrze to super sprawa tylko potrzeba co najmniej 10 spotkań po 300 zł za godzinę żeby pieska wyciszyć xD
Psy są z ludźmi od tysięcy lat i nie było potrzeba psich terapeutów dopóki nie pojawiliście się wy - psiarze xD
Poza tym nie
  • Odpowiedz
@killer87: No i nawet sie nie odniosłeś do tego co powiedziałem tylko wyśmiałeś całą gałąź behawiorystyki, bo Ty wiesz lepiej. Behawiorysci nie tylko zajmują się psami, ale wieloma innymi gatunkami zwierząt i ludzie również chętnie sięgają po porady behawiorystów kocich czy chociażby ptasich. A to, że ludzie chętniej pracują ze swoimi psami, to chyba jednak dobrze, nie? Czy nie walczycie wlasnie m.in. o większą świadomość wśród posiadaczy psów?
No można
  • Odpowiedz