Wpis z mikrobloga

Siemka mirki, na szybko zrobiłem jako ciekawostkę przypomnienie trenerów zatrudnianych przez Michała Żewłakowa w roli dyrektora sportowego. Michał dotychczas pracował w 3 klubach, w tym w Legii 2 krotnie. Początkowo myślałem że Berg to był już jego strzał, ale on w klubie wtedy był odpowiedzialny za scouting, za dyrektorowanie się wziął dopiero 2 lata później.

Legia Warszawa (wrzesień 2015-wrzesień 2017):
(EDIT) jednak Berg też jego zatem:
-Berg 97 meczów 2,02 średnia punktów,
-Stanisław Czerczesow 25 meczów śr pkt 2,14
-Besnik Hasi 18m 1,17pkt,
-Vuković (tymczasowo) 1m 3pkt,
-Magiera 50m 1,9.

Zagłebie Lubin (czerwiec 2018 - grudzień 2019):
-Ben van Dael 31m 1,32,
-Paweł karmelita (tymczasowo) 1m 3pkt,
-Martin Sevela 65m 1,51pkt,

Motor Lublin (listopad 2020 - listopad 2021):
-Marek Saganowski 58m, 1,66,

Legia Warszawa (od marca 2025):
-Edward Iordanescu 21m 1,67.

Jak widać wyżej, top traf to był Czerczesow. Lubił też zatrudnić kolegów z boiska, co sprawdziło się w Legii z Magierą (ale na koniec z nim poleciał wspólnie ze stanowiska), ale średnio się sprawdziło z Markiem Saganowskim, który nie był w stanie przejść baraży 2 ligi z Motorem Lublin, i wokół którego dosyć długo się ciągnął smród w klubie (Feio opowiadał o tym że mało profesjonalnych rozwiązań tam panowało).

Ciężko mi oceniać szkoleniowców Zagłębia Lublin, mam nadzieję że #dolnoslaskitygrys (sry @Zi3L0nk4 że znowu ci się w--------m na tag) pomoże, ale patrząc na same średnie punktowe to wyglądało dosyć mizernie. Gdybym sam miał oceniać to jednak dosyć mizernie to wygląda, bo jednak jedynie Czerczesow był sprowadzony od początku w planie a nie jako strażak i pokazał to co od niego oczekiwano. A wy jakie macie wrażenia? Szczególnie zachęcam do dyskusji kibiców #zaglebielubin #motorlublin #legia #legiawarszawa

#mecz #ekstraklasaboners #ekstraklasa
michalxd21 - Siemka mirki, na szybko zrobiłem jako ciekawostkę przypomnienie trenerów...

źródło: image

Pobierz

Dobór trenerów przez Michała Żewłakowa w skali szkolnej:

• 1 - tragedia 28.2% (11)
  • 2 - słabo 25.6% (10)
  • 3 - średnio, loteria 23.1% (9)
  • 4 - dobrze 12.8% (5)
  • 5 - bardzo dobrze 2.6% (1)
  • 6 - ściąga jedynie fachowców (XD) 7.7% (3)

Oddanych głosów: 39

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach