Aktywne Wpisy

Larsberg +34
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

derekperek122 +279
Czy byłby ktoś chętny na obserwowanie #alfabetgieldowy ?
Wpadłem na pomysł, gdzie co miesiąc będę wybierał spółkę, bez żadnej analizy i wrzucał nią 500-100zł - oczywiście idąc alfabetycznie od A do Z.
Jedyne czym będę się sugerował to nazwa oraz czy mi się podoba logo i tyle.
Jestem ciekaw czy takim sposobem wyjdę lepiej na plus niż rozsądne inwestowanie rok do roku.
Projekt planuję co najmniej na wypełnienie całego alfabetu,
Wpadłem na pomysł, gdzie co miesiąc będę wybierał spółkę, bez żadnej analizy i wrzucał nią 500-100zł - oczywiście idąc alfabetycznie od A do Z.
Jedyne czym będę się sugerował to nazwa oraz czy mi się podoba logo i tyle.
Jestem ciekaw czy takim sposobem wyjdę lepiej na plus niż rozsądne inwestowanie rok do roku.
Projekt planuję co najmniej na wypełnienie całego alfabetu,

Odnośnie ras agresywnych, czy mających predyspozycje do bycia agresywnymi to wygasiłbym je i zakazał posiadania ich w całości. Sporo osób bierze sobie psa, gdzie własnym dzieckiem nie potrafią się zająć.
Niestety mam wrażenie że jeszcze niejedna tragedia się wydarzy zanim ospała władza zdecyduje się cokolwiek z tym zrobić. Pies to nie zabawka, jest genialnym kompanem do towarzystwa ale wymaga pracy i poświęcenia.
#psiarze #polska #patologiazewsi #patologiazmiasta #psy
Wiadomo, ze szansa na smiertelne pogryzienie jest stosunkowo niska, samo pogryzienie, a potem branie zastrzykow bo psiarz zbiegl i nie wiadomo czy jego pies byl szczepiony jest juz realnym problemem. Do tego dochodzi kwestia niszczenia wspolnego mienia poprzez psy, zaklocanie zycia w
@picasssss1: które prawo nakazuje żeby pies był ciągle na smyczy w miejscu publicznym? Nie można od ludzi z psami wymagać przestrzegania praw których nie ma
@honorowy_dawca_nasienia: Otoz jest: https://um.warszawa.pl/-/gdzie-pies-moze-chodzic-bez-smyczy-
Mam nadzieje, ze nie jestes z Warszawy i nie lamales przez caly ten czas prawa?
UkryjObowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe, mające na celu ochronę przed zagrożeniem lub uciążliwością dla ludzi
Przy przewozie i przemieszczaniu zwierząt domowych, utrzymujący je zobowiązani są do stosowania środków ochrony, niezbędnych dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt oraz zachowania porządku publicznego i ochrony mienia.
Zwierzęta domowe mogą przebywać na terenach przeznaczonych do wspólnego użytku, jedynie pod nadzorem właściciela lub opiekuna
@picasssss1: z tym faktycznie jest lepiej, chociaż nie idealnie. Sam upominam swoich sąsiadów, że po pieskach sprzątamy a jak nie mają to częstuję woreczkiem jak akurat mam i kurde ludzie słuchają chociaż nad nikim nie stoję i nie sprawdzam czy na pewno sprząta, ale wierzę że tak bo kosz na
Taka uchwała mnie nie przekonuje. Każdy sobie może ją dowolnie interpretować
@picasssss1: powinny być czy obowiązkowo muszą być? To dla mnie różnica