Wpis z mikrobloga

Ten sezon Gen V był, tak naprawdę zapchaj dziurą, która nic nie wniosła dużego w fabule The Boys, bardzo szkoda, że nie rozwinęli postaci Godolkina, potencjał był ogromny, walka z Homelanderem, kontrola The Seven, wprowadzenie swoich nazistowskich wizji, pogłębienie konfliktu i poprawa jego wizerunku Homelander, naprawdę wiele możliwości rozwoju, a poszli po linii najmniejszego oporu. Liczyłem na wielką krwawą walkę studentów, spowodowana przez Godolkina, który robiłby swoje czystki, słabych supków. Sister Sage znowu okazała się genialna i wszystko każdy szczegół układa się po jej planie, nie lubię takich zagrań w filmach i serialach, tyle dobrze, że jednak sam Godolkin ją zmanipulował, żeby wrócić do sprawności. Marie wzmocniła moce, Kate odzyskała sprawność, nie wiem czy rękę też? Pojawiła się siostra, która ma wizje, ale jednak się nie sprawdzają. Emma poprawiła moce i może je chyba kontrolować na zawołanie i Jordan zerwał z Marie. Stan Edgar pojawił się na chwile i pogotował i znikł, nie wnosząc w sumie nic nowego. Godlkina była wstanie powstrzymać supka, która przejmuje moce na minute i bez żadnego oporu nim kontrolowała, co też jest dosyć zabawne, jest parę fajnych aspektów, gra aktorka Emmy, Polarity i dziekan Cipher, który był kontrolowany przez Godolkina ten cały czas, sportretował tę postać tak charyzmatycznie, że gdy pojawił się sprawny Godolkin to w ogóle mi on nie pasował. Mogę polecić fajny serial z aktorem grającego Ciphera, Nocna msza jest dostępny na netflixe.

#seriale #genv #amazonprimevideo #theboys #vod #amazon
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@littlebuzz: ja nie jestem wymagający, nawet słabsze odcinki czesto i się podobają - chociaż czuje, zę był tu motyw z GoT, gdzie przez cały sezon pokazywali jak Cipher to zło w czystej postaci, a na koniec jak odzyskał moce to puff i koniec. Przecież to motyw na cały sezon był, a nie jeden odcinek xD
  • Odpowiedz
  • 2
@sirgorn: Ja też bym nie powiedział, że jestem wymagający co do seriali i filmów, ale mając taką postać jak Godolkin, danie mu łącznie może 30 minut ekranowych to zbrodnia. Powinni go zostawić, zrobić przeciwnikiem może w 3 sezonie Gen V albo wydłużyć 5 sezon o tę postać, jak spiera się z Homelanderem albo wprowadza reżim
  • Odpowiedz