Wpis z mikrobloga

Cos poszlo nie tak na moich terapiach psychodynamicznych. Powinienem sie po nich wziac w garsc, a tylko zrozumialem, ze wszystkie problemy, z ktorymi sie mierze w codziennym zyciu, wynikaja z mojego temperamentu, zaburzen osobowosci, srodowiska w jakim sie wychowywalem, dreczenia w szkole i braku bliskich relacji. Najbardziej mnie boli, ze zaden z moich terapeutow nie przeprowadzil ze mna takiej normalnej rozmowy, w ktorej wytlumaczylby mi, ze mam przerabane, ze bedzie mi trudno przez cale zycie i musze z bardzo duzym dystansem podchodzic do swoich emocji, bo inaczej nikt ze mna nie wytrzyma...

#przegryw
akaisterne - Cos poszlo nie tak na moich terapiach psychodynamicznych. Powinienem sie...

źródło: [Kirika] Shinseiki Evangelion (1995) - S01E16 [BD 1080p AV1] [EC981ADB].mkv_snapshot_19.10.773

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a tylko zrozumialem, ze wszystkie problemy, z ktorymi sie mierze w codziennym zyciu, wynikaja z mojego temperamentu, zaburzen osobowosci, srodowiska w jakim sie wychowywalem, dreczenia w szkole i braku bliskich relacji.

@akaisterne: to chodzi w takiej terapii, to dobrze, szkoda tylko ze tyle czekania na pozbawczo-behawioralna.
  • Odpowiedz
@akaisterne: ogólnie psycholodzy to zamiast pomóc Ci wyrobić jakieś dobre podejście do tego świata, nauczyć Cie jak w nim żyć, to pogrążają penitentów w ich problemach i traumach.
Miałem 2 razy styczność z psychologami, że tak powiem okazjonalnie i nie wspominam tego dobrze. Jedna to taka przebiegła, nieszczera lisica, gadka z nią wyglądała jakby mi ktoś patyk w szprychy próbował za wszelką cene włożyć xD
  • Odpowiedz