Wpis z mikrobloga

Odpaliłem na moment Dark Souls 1 i pierwsze wnioski:
- tekstury to jakiś żart, a jeszcze lornetki do rąk nie wziąłem
- menu to tragedia, od razu widać, że zrobione na o-------l byleby było
- postacie gadają od rzeczy jakby się nażarły jakichś psychodelików, do tego ci aktorzy głosowi... lepiej by zagrał pierwszy lepszy menel z pobliskiego parku
-wiecie że postaci nie otwierają ust podczas mówienia ? to jest świat złożony z samych brzuchomówców, nie doczytałem jakieś notatki na ten temat ? budżetu nie starczyło na zrobienie animacji otwierania gęby ?
- cały czas się łudziłem, że system walki może uratować sprawę, niestety trwało to do pierwszego starcia...jak zobaczyłem te animacje to tak wybuchnąłem śmiechem, że chyba wszystkich sąsiadów z bloku obudziłem, przez chwilę nie mogłem uwierzyć własnym oczom i myślałem, że oglądam jakiś skecz Monty Pythona
- jeszcze co do walki, to może twórcy powinni zagrać w Gothica ? niech zobaczą jak wygląda prawdziwa walka, gdzie postać wykonuje synchronizowane ruchy będąc twardo osadzona na nogach, a nie rolluje na dupie jak jakiś wytresowany małpiszon występujący w cyrku
- co do muzyki, to wyobrażcie sobie kolejkę w przykładowo rumuńskim markecie, gdzie chłop nie wytrzymuje i wali pierda na ludzi stojących za nim... ta muzyka właśnie tak brzmi, jak taki zapętlony w nieskończoność pierd, który skumulował się po zbyt długim wstrzymywaniu kału i nadmiarze pieczonych ziemniaków

Będę dalej próbował, ale póki co ta gra to dla mnie jakiś eksperyment społeczny

#kiszak
Doberober - Odpaliłem na moment Dark Souls 1 i pierwsze wnioski:
- tekstury to jakiś ...

źródło: dark-souls-remastered-pc-game-steam-wallpaper-2

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MroczneWidmo91: 100%! Takie tez miałem odczucia jak zasiadałem do DS1 jakiś czas temu - że przecież to była w zasadzie epoka Skyrimów i innych God Of Warów, a to wygląda jak biedne fantasy z jakiegoś 2005 roku, choć i wtedy Painkiller miał chyba lepszą grafikę XD
  • Odpowiedz
@dullboy: No dobrze, to spójrzmy obecnie. Zobacz sobie Elden Ringa, który był bardzo bardzo drogi i porównaj go technicznie do innych gier z tego okresu.

Pomijam już, że taki Bloodlines 2 też budżetu wielkiego nie miał i go to nie ratuje przed złomowaniem ludologa
  • Odpowiedz
@Doberober: No i nie zapominajcie że w 2011 wyszedł też Wiedźmin 2 który miał kilka razy mniejszy budżet a graficznie wciąga dupą Dark Soulsy. DS to były gry bardzo brzydkie i na pc praktycznie niegrywalne bez DSFixa
  • Odpowiedz
@dullboy: No dobrze, to spójrzmy obecnie. Zobacz sobie Elden Ringa, który był bardzo bardzo drogi i porównaj go technicznie do innych gier z tego okresu.

@MroczneWidmo91: no wygląda gorzej "technicznie" I co, brzydki jest? Celem FS nigdy nie było i nigdy nie będzie tworzenie technicznie najładniejszych gier. Wy to rozumiecie czy nie?
  • Odpowiedz
@dullboy: Ale ja się tego nie czepiam. Chodzi o kiszaka, który każdą niepasującą gre mu rozbierze na czynniki techniczne tak by bylo sie czego przywalić, ale z grami From Software tego nie robi.

Brzydkie? Art ma super, teghnicznie to poprzednia epoka, czego ich gra nie wytyka.
  • Odpowiedz
@MroczneWidmo91: Bo to pajac nieobiektywny, to wiemy. Co nie zmienia faktu, że porównywanie ds1 do gow 3 czy uncharted 2 jest śmieszne. Eldena do innych w gier w otwartych światach też na siłę, ale już prędzej. Chociaż tak jak mówię, w grach FS nigdy celem nie było i nie będzie żeby pięknie technicznie wyglądały. W Jotejach, asasynach chodzi i głównie to mają do zaoferowania (a i tak trochę to kuleje).
  • Odpowiedz