Wpis z mikrobloga

Ależ się troglodytów nazbierało na tym wypoku xD Przegrywy razem silne. Dane za zeszły rok pokazują między 26,5k a 27k pogryzień, przy liczebności psów na poziomie 8,1 mln xD Oczywiście wychodki nie ogarniają, ale jest to uwaga problem dotyczący 0.33333333333333337% psów. Czy psy powinno się prowadzać na smyczy? Tak, tam gdzie to jest konieczne. Czy po psach trzeba sprzątać? Tak, bezwzględnie. Czy powinien być obowiązkowy rejestr? Tak, no i ubezpieczenie OC. Czy to wszystko się wydarzy? Oczywiście, że nie No ale jebnijcie się w głowę bo wam @WielkiNos korbą w głowie zakręcił. Niczym się nie odróżniacie od ludzi z Matura to bzdura, wycinek społeczeństwa jest pokazany i przedstawiono jako ogół danej grupy. Technika manipulacji stara jak świat xD Burza w szklance wody. Największą bekę mam z tych co się oburzają, że ktoś sobie robi jaja ze śmierci grzybiarza, to z Was sobie robią jaja, a nie z niego i to na portalu z śmiesznymi obrazkami i obrażaniem papieża (dokładnie z tych samych powodów, z których obecnie Was się obśmiewa) Xd

#psy #psiarze #afera #bekazpodludzi #patologiazmiasta #polska
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czyli jak pójdę na spacer i po drodze spotkam 1000 pisarzy w jednym mieście to ten jeden na bank mnie ugryzie

@csth97: tak, takie samo prawdopodobieństwo, że jak kupisz tysiąc losów, to trafisz szóstkę. Powodzonka.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: no tak i to jest absurd, że pokazałeś bandzie degeneratów jakąś grupę społeczną i oni bezrefleksyjnie się na nią rzucili xD

@Analny_Rozrabiaka chłopie, co w tym jest bezrefleksyjnego? Czy bezrefleksyjne jest to, że jak idę biegać, to muszę planować trasę w taki sposób, żeby omijać miejsca, gdzie jest najwięcej ludzi z psami? Albo że kilka razy zdarzyło mi się cudem uniknąć pogryzienia przez pimpka? Nie ma praktycznie treningu,
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: Przez 30 lat życia trafiłem na jednego psa w życiu co mnie chciał chapnąć (jamnik) oraz jednego na osiedlu co lubił szczekać. Sorry, ale nie uwierzę, w te katusze, które niby przechodzisz. Jeszcze tak to opisujesz jakbyś doświadczał tego 24/7. "Miliony ludzi mają przerąbane". Po co się tak ograniczać z hiperbolą? Miliardy nawet!
  • Odpowiedz
@mstasiek dopóki nie biegałem 4-5 razy w tygodniu, to też nie widziałem problemu. Jak przebiegniesz 10 km po mieście, a zwłaszcza w parku, i ani razu nie znajdziesz się w sytuacji, w której trzeba kombinować, bo ktoś idzie z psem na długiej smyczy albo i bez niej, to będzie naprawdę święto.

A te miliony to nie jest hiperbola. Realnie przy tak dużej liczbie gospodarstw domowych z psami każdy z nas żyje
  • Odpowiedz
@Analny_Rozrabiaka: Sprzątanie sprzątaniem, jednak najgorsze i tak jest to, że wszystkie klatki w blokach tak śmierdzą, że sie nie da przejść. Do tego elewacje po paru latach takiego olewania nadają się do remontu...
  • Odpowiedz
@Analny_Rozrabiaka: 0.3% powiadasz? w Polsce, rocznie 0.007% kierowców powoduje wypadek po alkoholu, a mimo to cały urzędowy aparat kontroli i represji jest skierowany przeciwko tej grupie. Wyrywkowe badania alkomatem, drakońskie kary idące w setki tysięcy złotych (przepadek pojazdu), kary więzienia i to nawet jeśli nie spowodują najmniejszej szkody. Gdzie ponad 40 razy łatwiej jest być pogryzionym przez psa xD I to wszystko biorąc pod uwagę, że niemal każdy wypadek po
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: Ech kurczę, mówicie, że psiarze zawłaszczają miejsca publiczne, tym czasem sam płaczesz że w parku w centrum miasta ktoś śmiał śmieć mieć inną aktywność niż Ty. Jeśli przeszkadza Ci to, że ludzie mają psy i jest to takie uciązliwe to żyj w lesie. Na tym polega życie w aglomeracji, że ktoś nawala tłumikiem w środku nocy, że pies szczeka, że sąsiad bije żone.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: Ech kurczę, mówicie, że psiarze zawłaszczają miejsca publiczne, tym czasem sam płaczesz że w parku w centrum miasta ktoś śmiał śmieć mieć inną aktywność niż Ty. Jeśli przeszkadza Ci to, że ludzie mają psy i jest to takie uciązliwe to żyj w lesie. Na tym polega życie w aglomeracji, że ktoś nawala tłumikiem w środku nocy, że pies szczeka, że sąsiad bije żone.

@Analny_Rozrabiaka psy to zwierzęta, a
  • Odpowiedz
@Sir_Lucifer: Kurcze może dojdziesz do tego, że skutki pijanych kierowców są znacznie poważniejsze niż pogryzień przez psa. Praca UJ wskazuje że około 3 osób rocznie ginie w polsce zagryziona przez psy (w wiekszości dzieci właścicieli psów).

0.0009422222222222222 - taka szansa że umrzesz przez pijanego kierowcę
0.000037037037037037037 - taka, że umrzesz przez psa, a w rzeczywistości 0 bo musiałbyś mieć rodzinę xD

handluj z tym chłopku,
  • Odpowiedz