popsuł mi się pilot do zamka w starym samochodzie (honda city z 2006), na allegro nie widzę takiej obudowy po zamknięciu auta ułamał się przycisk
uratowało mnie to że miałem zapasowy pilot w domu, a do domu ok 1km
pytania: - zakładając że takie obudowy już nie są produkowane - czy da się płytkę tego pilota włożyć do czegoś innego żeby działało? - co by było gdybym nie miał zapasowego pilota i taka sytuacja spotyka mnie daleko od domu - co prawda mogę sobie otworzyć dzwi kluczykiem, ale nie mogę uruchomić samochodu bo włączony ten system alarmowy - co wtedy robić?
@heniek_8 daj zdjęcie kluczyka, jeśli dobrze kojarzę Hondę, to będziesz miał taki sam pilocik jak accord czy inny civic. A pilocik nic ci nie zmienia w uruchamianiu samochodu, musiałbyś urwać cały plastik z kluczyka żeby nie chciał odpalić, bo w środku jest immobilizer, a nawet przy takiej okazji jak przyłożysz plastik do stacyjki przy przekręcaniu to odpali
A pilocik nic ci nie zmienia w uruchamianiu samochodu, musiałbyś urwać cały plastik z kluczyka żeby nie chciał odpalić
@TypowyDaltonista: jeżeli zamknę uruchamiając alarm (miga czerwona diodka) a potem podejdę i otworzę z kluczyka mechanicznie, to zapłon się nie uruchomi bo pamięta że nie został otwarty z pilota i ten alarm nie został rozbrojony, przynajmniej ja tak to rozumiem
@heniek_8 a próbowałeś? Bo mi się wydaje, że dioda mruga aż do momentu jak immo złapie, mam to samo u siebie, ale nigdy nie patrzyłem na diodę, a fabryczny centralny też mi nie działa aż od zakupu. Tylko ja mam civica 2 generacje wstecz od twojego city. Z tego co czytam w Internecie to pilocik da się wyczyścić i drugi raz zaprogramować jak ci tak zależy, przypomnij mi się koło 17
@heniek_8 może się będzie dało, nie bawiłem się w to i nie dowiadywałem. Warto wiedzieć, że alarm działa tylko z pilota, a mam fabryczny centralny z pilota, bo mam śmieszną wersje auta z polskiego salonu w wyposażeniu nigdy niedostępnym na Polskę, bo zamawiane przez pracownika salonu, chyba trzeba się będzie tego podjąć w końcu, bo jest szansa, że wystarczy wymienić baterie
@heniek_8 jest mi niepotrzebny, bo samochód z którym go dostałem był kupiony na części i leży już na złomie, ale został mi fabryczny nieużywany kluczyk i ten pilocik z niego jakbyś był zainteresowany, a patrząc na markę i mocowanie diody w moim aucie na codzień, to alarm był dokładany jako opcja już w salonie przed wydaniem auta
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
po zamknięciu auta ułamał się przycisk
uratowało mnie to że miałem zapasowy pilot w domu, a do domu ok 1km
pytania:
- zakładając że takie obudowy już nie są produkowane - czy da się płytkę tego pilota włożyć do czegoś innego żeby działało?
- co by było gdybym nie miał zapasowego pilota i taka sytuacja spotyka mnie daleko od domu - co prawda mogę sobie otworzyć dzwi kluczykiem, ale nie mogę uruchomić samochodu bo włączony ten system alarmowy - co wtedy robić?
#elektronika #samochody
źródło: 1000000858
Pobierz@TypowyDaltonista: jeżeli zamknę uruchamiając alarm (miga czerwona diodka) a potem podejdę i otworzę z kluczyka mechanicznie, to zapłon się nie uruchomi bo pamięta że nie został otwarty z pilota i ten alarm nie został rozbrojony, przynajmniej ja tak to rozumiem
jak na razie radzę sobie tak, że zamykam go przekręcając kluczyk w drzwiach i nie włączam żadnych alarmów, i tak nikt go nie będzie próbował ukraść :)
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierzźródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz