Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .

Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.

Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na smyczy, nie pozwalam mu srać ludziom pod płotem, pozwalam psu spać w łóżku i trochę traktuję ją jak #psiecko ale do wożenia jej w wózku dla dzieci i wprowadzania do sklepów/restauracji czy innych bzdur jest mi daleko, a największa szkoda cielesna, jaką kiedykolwiek komuś (w sumie tylko mi) wyrządziła w ciągu swojego 13 letniego życia to... zdarty naskórek do lekkiego zaczerwienienia.

Teraz pewnie toksyczne trolle napiszą mi, że jestem chorym psychicznie śmierdzielem i podludziem - ale mam to w chuju.

Poniżej zdjęcie zwierzęcia, które zatruwa wasze codzienne życie, przegrywy. #pokazpsa
Ramadamadingdong - Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widzą...

źródło: 20240818_174410

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pamiętaj, że tu serio siedzi dużo 15-latków z burzą hormonów, którzy faktycznie przeżywają okres buntu i potrzebują ukierunkować swoją agresję na jakąś konkretną grupę społeczną. Stąd toksyczna atmosfera i bezdenna głupota, jeśli nie skierowane na kobiety, to na psy właśnie. Nie warto liczyć na racjonalność.

Największym cringem jest to, że uczestniczy w tym na pewno sporo niedorozwiniętych dorosłych, ale myślę że to jednak jakaś piwniczna mniejszość. W skali tę nienawiść i pianę
  • Odpowiedz
@Gieremek: kolego, ale co ty chcesz zmieniać? Szacunkowo w tym kraju ok 50% psów nie jest szczepionych przeciwko wściekliźnie, a jest to obowiązkowe szczepienie. Statystycznie co drugi mijany pies nie jest zaszczepiony i jest to wariant optymistyczny. Zaproponuj tutaj jakieś konstruktywne rozwiązanie, które nie będzie miało charakteru twardego egzekwowania prawa poprzez przymus, kary itp. Wrzuciłem dzisiaj post na ten temat, odzew słaby. NIe że szukam poklasku, plusów, w ogóle nie
  • Odpowiedz
  • 1
@Kielbasiarz

>Zero chęci merytorycznej dyskusji, zero chęci faktycznych zmian

@Gieremek: Ja sam widzialem minimum 3 merytoryczne wpisy, w tym jeden moj ale wiekszosc psiarzy go olala i woli mi pisac jakies patusiarskie teksty albo mi grozic. Zacznijcie moze od siebie, sam nie widzialem ZADNEGO merytorycznego wpisu od zadnego psiarza. Same wyzwiska i robienie sobie jaj
  • Odpowiedz
@Ramadamadingdong: tez mam drugiego z kolei psa w zyciu i nie biore tego osobiscie do siebie, to tak jakbys byl kierowca i kazdy post tutaj o kierowcach bral do siebie, zawsze sie znajdzie banda debili ktorzy ida w skrajnosc, ogolnie uwazam ze powinni zajac sie sytuacja tych agresywnych i nieagresywnych ras bo jest coraz wiecej domow z psami, a co do innego podejscia, pomysl jakbys sie poczul jakby jakies "psiecko"
  • Odpowiedz
@Ramadamadingdong: atakowany? Teraz zostaniesz zaatakowany: propagowanie i posiadanie psów z krótką kufą jest synonimem tej samej inteligencji co patusy od pitbuli.
Fakt, że rozmnażanie psów z chorobami genetycznymi jest dopuszczalne świadczy bardzo źle o posiadaczach takich psów i znieczulicy społeczeństwa na krzywdę.
  • Odpowiedz
jestem chorym psychicznie śmierdzielem i podludziem

@Ramadamadingdong: Dopóki Twój pies nie sra komuś pod domem, nikogo nie gryzie i nie ujada zostawiony sam w mieszkaniu, a Ty nie usprawiedliwiasz kolejnych ataków psów na ludzi, to wszystko jest z Tobą ok Mireczku.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: jak przyszedlem na tag, mial 60 obserwujacych i udzielasz sie od tego czasu sporadycznie. Poczatki tagu byly dla psiarzy.
Powrzucalas troche podkreslonych screenow z fb i myslisz, ze tag jest Twoj? Prosze Cie.. nudzilas tylko ludzi, trzeba bylo rozkrecic to miejsce. W zalaczniku screen z poczatkow tagu
Casuel - @WielkiNos: jak przyszedlem na tag, mial 60 obserwujacych i udzielasz sie od...

źródło: 1000001965

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ramadamadingdong: a ja napiszę, że cieszę się, że wśród #psiarze są normalni ludzie. Dbający o swoje psy i pilnujący, aby ten pies nie zrobił nic innym ludziom.
Ale niestety jak to zwykle w innych dziedzinach życia - to patologia psuje opinię tym normalnym. Niektórym po prostu kompletnie odbiło - nie liczą się z nikim i ich piesek może robić wszystko. I żyjemy niestety w czasach, gdy takie podejście
  • Odpowiedz
@Ramadamadingdong:

Wyprowadzam je na smyczy, nie pozwalam mu srać ludziom pod płotem, [...] ale do wożenia jej w wózku dla dzieci i wprowadzania do sklepów/restauracji czy innych bzdur jest mi daleko,

No to czemu czujesz się urażony, skoro to nie o Tobie jest ten tag? Ten tag jest o psiarksich patusach, Ty jesteś normalny
  • Odpowiedz
shih tzu

@Ramadamadingdong: Męskich nie mieli? xd
kiedyś taki mały szczurek zesrał mi się pod fotelem w pociągu. Pancia jeszcze posprzątać nie chciała, na szczęście konduktor z rigczem ją naprostował. Waliło przez resztę drogi.
  • Odpowiedz