Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +131

Mógłbym wyglądać jak chad, a i tak by to nic pewnie nie zmieniło, jestem tak sp...ny i martwy w środku że chyba nie umiałbym stworzyć normalnej relacji. Jestem po prostu nudny, aspołeczny, nie umiem zacząć czy podtrzymać rozmowy, prawie każdy kogo znam [z pracy czy ogólnie] mi to wypomina, dobrze się czuję tylko sam ze sobą, najlepiej w zaciszu domu czy gdzieś w naturze. Prawdopodobnie mam jakieś niezdiagnozowane dotąd zaburzenia psychiczne.
Nie da się tego już chyba naprawić bo to X lat dorastania, dojrzewania i dorosłości ukształtowały ten charakter. Mogę mieć kasę czy się do pewnego stopnia ogarnąć, ale prawdę mówiąc i tak to nic nie da.
@HopelessRomantic: Jedyne co powiem to - dlatego terapia tyle trwa.
Często wykopki tu mówią, że terapia to scam bo musisz chodzić dziesięć czy sto razy. Ale jest to odkręcanie wieloletniego s----------a krok po kroku.
np jak jesteś gruby, to dojść do prawidłowej wagi i ją utrzymać. wtedy miałbyś taką wewnętrzną satysfakcję i bardziej się sobie podobał patrząc w lustro. zmieniłby ci sie styl życia, dodało by to punktów do poczucia własnej
@Anhed: ja taki jestem od dziecka, dowiedziałem się niedawno temu o tym. Prawdziwe.
@HopelessRomantic też myślałem, że jestem martrwy w środku, a potem znalazłem rózową i jesteśmy szczęśliwi. Głowa do góry, pracuj nad sobą i dasz rady.