Aktywne Wpisy

#slubodpierwszegowejrzenia
PYTANIE DO CHŁOPAKÓW - inspirowanie komentarzami z facebooka po dzisiejszym odcinku z Laweciarzem
PYTANIE DO CHŁOPAKÓW - inspirowanie komentarzami z facebooka po dzisiejszym odcinku z Laweciarzem
Jesteś skazany na obecność/randkę z kobietą nie w Twoim typie. Co robisz?
- Jesteś dla niej lekceważący i chamski 4.0% (6)
- Zlewka totalna i byle wytrzymać do końca 16.1% (24)
- Proponujesz koleżeństwo 16.1% (24)
- Starasz się poznać, a nuż to fajny człowiek 49.0% (73)
- Nie jestem targetem pytania 14.8% (22)

lubie-sernik +1
Jakie macie nałogi? Ja mam palenie papierosów.

Mam 17 lat i jestem w ostatniej klasie liceum — typowy trójkowy uczeń, który jakoś sobie radzi i przechodzi z klasy do klasy. Lubię podróże i imprezy. Moim marzeniem jest zamieszkać na kilka lat w dużym europejskim mieście — najbardziej kusi mnie Barcelona, ale myślę też o Lizbonie, Madrycie czy może Neapolu.
Rodzice bardzo naciskają, żebym po maturze poszedł na studia, ale ja mam inny plan: chcę najpierw popracować kilka lat, żyć jak najtaniej pod ich dachem, w tym czasie podciągnąć angielski i nauczyć się drugiego języka. Około 21. roku życia chciałbym wyjechać do dużego miasta, wynająć pokój lub mieszkanie z kimś, gotować samemu i od czasu do czasu wyjść na imprezę — po prostu poczuć klimat życia w takim miejscu.
Rodzice straszą mnie, że bez studiów niczego nie osiągnę i zmarnuję sobie życie, ale ja się zastanawiam, czy naprawdę bez wyższego wykształcenia, mając certyfikaty językowe, da się tam żyć na przyzwoitym poziomie — nie jako bogacz, ale też nie na marginesie społecznym.
Najbardziej ciągnie mnie do Barcelony, w której bym pracował i co tydzień bym chodził w nocy po mieście i czasami jakieś kluby lub imprezy by były, chcę po prostu poczuć klimat mieszkania w naprawdę dużym mieście.
#emigracja #hiszpania #portugalia #rozwojosobisty #alkoholizm #naukajezykow #angielski #hiszpanski #licbaza #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak nie zrobisz teraz to potem nie będzie ci się chciało tym bardziej.
jak Cie studia nie interesują, to ich nie rób. Zrób jakiś specjalistyczny kurs praktycznej umiejętności tak, żeby potem móc to dobrze sprzedawać wszędzie gdzie byś nie pojechał (kible zapychają się ludziom na całym świecie, podobnie jak zwykle potrzebują kogoś by ułożył im płytki) i wtedy ruszaj na podbój świata. A same certyfikaty Ci wiele nie dadzą, umówmy się, jak bez kwalifikacji będziesz miał C2 z hiszpańskiego,
Kolejna
@MegaZU0: Bo większość ludzi idzie na studia postudiować a nie aby się czegoś nauczyć. Studia to w głównej mierze praca własna po godzinach a nie robienie sprawozdań ledwo na zaliczenie i elo. Osoby które na studiach wykazywały jakąkolwiek inicjatywę już były w top 10% uczniów. 90% osób idzie na studia ale nie wie dlaczego i je olewa.
Komentarz usunięty przez moderatora