Aktywne Wpisy

adamsowaanon +13
pOlka jaka jest taka jest ale znajdzie przynajmniej latynosa,ciapatego czy araba to rok dwa i rodzi dzieciaka,( ͡° ͜ʖ ͡°)
A bez kawowiec? #bezplanu
Siedzi z doopiasta cycata latynoską od lat i dalej bez dzieci,
Chłop 45 lat na karku, łeb łysy i siwy,będzie chodził jako dziadek na wywiadówki na dziecka.
Ściągaj kondoma i rób potomka chłopie. Bo ci latynoska zwieje
A bez kawowiec? #bezplanu
Siedzi z doopiasta cycata latynoską od lat i dalej bez dzieci,
Chłop 45 lat na karku, łeb łysy i siwy,będzie chodził jako dziadek na wywiadówki na dziecka.
Ściągaj kondoma i rób potomka chłopie. Bo ci latynoska zwieje
źródło: 1000020742
Pobierz
auto_reply +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

5 dni temu mialem usuwaną dolną prawą ósemke i od tego czasu nie czuje prawej strony jezyka. Uczucie jest takie, jakby nigdy mi nie zeszło znieczulenie.
Rozumiem ze moze to być uszkodzenie nerwu językowego - jakie kroki podjąć zeby to sie jak najszybciej i najlepiej zaleczyło? Czy raczej powinienem sie szykować na to, ze mi tak zostanie do końca życia? Czy z takimi przypadkami lepiej zglosic sie tez do neurologa, czy chirurg szczekowy ktory wykonywal zabieg powinien ogarnac leczenie?
Tak, wiem ze wykop to nie lekarz i mam na jutro umówiona wizytę kontrolną, ale moze sa tu osoby ktore miały podobnie, lub faktycznie jacyś stomatolodzy którzy mogą doradzić czego sie spodziewać.
Byłeś o tym informowany?
Może się zregenerować całkowicie, może częściowo, może tak zostać do końca życia.
Wróć do lekarza co wykonywał zabieg, można wspomóc regenerację witaminami z grupy B i laserem bio stymulacyjnym. Ale raczej temat na własny koszt.
Są jakies statystyki na temat tego u ilu % ludzi dochodzi do poprawy, bo w internecie duzo sprzecznych informacji.
Martwi mnie ze praktycznie nic nie czuje, a z tego co czytałem to zły znak, bo gdyby sie leczylo to byłyby jakies małe bodźce, lub chociaż ból.
Nie ma jakiegoś badania ktore można wykonać, ktore by pokazało czy nerw jest przerwany?
Niestety zostaje postępowanie wyczekujące i obserwacja.
@peknietyzlew: I jak?