Wpis z mikrobloga

#slubodpierwszegowejrzenia
Odświeżam po latach sezon pierwszy, uderzająco szczerzy i mówiący wprost są ci ludzie. Zapomniałam jaka wkurzająca jest Natalia, Ewa po pierwszej nocy w Pradze w zasadzie wgniotła tego Dareczka w ziemię tekstem, że w nocy chciała uciec i z rozhahanej panny młodej zmieniła się w zapłakaną królową. Darek zupełnie nie udźwignął tematu, bo jest na to zbyt delikatny i zupełnie nie wie czego ona oczekuje. Trzecia para wydaje się spoko, ale trochę mnie zmroziło, że tak szybko wskoczyli w tryb małżeństwa. Dla mnie jednak to jest trochę dziwne, że komuś to przychodzi tak bez problemu...
Jestem dopiero na etapie podróży. Więc dymy dopiero się zaczną 😅
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@justyna-z-m: trzecia para czyli Magda i Krystian - od czasu do czasu googluje co u nich i chyba obydwoje nadal bez drugich połówek - a szkoda. Miałam nadzieję, że uda im się. Byli najlepiej rokującą parą tamtej edycji. Wydaje mi się, że Krystian się przestraszył, że faktycznie może im się udać, a to by wymagało dużych zmian w jego życiu
  • Odpowiedz
  • 4
@juz_usma: no ja mam wrażenie, że ona napiera na to żeby to on się przeprowadził... A ogólnie ten problem mieszkania był u nich wyolbrzymiony z obydwu stron. Mogli tą decyzję odłożyć o kilka tygodni czy miesięcy nawet, a mam wrażenie, że tu jest parcie na już 😅 szkoda ich, bo ogólnie obydwoje wyglądają na fajnych i dość zrównoważonych ludzi, co jak wiemy z kolejnych edycji, jest rzadkością w tym formacie🤣
  • Odpowiedz
  • 5
@justyna-z-m: i w ogóle pierwsze odcinki to polecam, bo tam mówią to, o czym przez te edycje chyba zapomnieliśmy😅 wprost mówią nam, że wybrali ludzi, którzy mają deficyty i problemy na tyle duże, że ich zdaniem poza programem są niezdolni do stworzenia trwałej relacji😅
  • Odpowiedz
@justyna-z-m ja jestem w mniejszości w teamie Natalia. Ten jej golodupiec wkurrrr*ał mnie ekstremalnie, choć widziałam go tylko w tv. Do dzis go pamiętam, choć przez te 10(?) lat nie odświeżałam sobie starych sezonów. Gdybym miała z Jacusiem spędzić miesiąc, dalabym Wam dymy o jakich nawet nie marzycie xd
  • Odpowiedz
@Jednaodpowiedz2: jacek był słabym kandydatem. Dla mnie wizualnie byłby nie do przejścia i z charakteru też taki był... klaunowaty. Ale Natalia zachowała się wobec niego okropnie i totalnie bez klasy. Nie pasował jej, trzeba było schować dumę w kieszeń i jakos przetrwać miesiac a potem podziękować i wyjść z tego z twarzą. A te jej pojazdy przy kamerach o jego sytuacji finansowej (która była niezależna od niego, bo miał ciężko
  • Odpowiedz
  • 2
@Jednaodpowiedz2: mi Jacek podobał się wizualnie, ale z zachowania to był typ kumpla... Może dlatego, że Natalia nie była w jego typie, a może po prostu nie umie zabiegać o kobietę. Ale dla mnie Natalia to jest koszmarny charakter, nie było potrzebne takie gnojenie tego Jacka, i jej ciągle "ja, ja, ja", ciągle zachwyty nad sobą i w ogóle nie chciała za bardzo słuchać co ten jej mąż ma do
  • Odpowiedz
@Kalafior_Krzys_2 tak, niezapomniany Daruś wybierający dla siebie miękki szlafrok/ręcznik, a ten chropowaty oddający żonie xdxdxd Pamiętam też jego pukanie do drzwi łazienki w ich własnym pokoju w hotelu oraz strach przed krojeniem pizzy. Biedna Ewa ()
  • Odpowiedz
@juz_usma: szkoda mi było tej relacji, ale pamiętam jakiś urywek, chyba z odcinka specjalnego, w którym okazało się, że to on skończył relację i to dość nagle. Ona się tego nie spodziewała. Widać, że nadal była zaangażowana emocjonalnie. On jednak przez program dawał jej taką pewność i stabilność, później kamery zgasły i życie zweryfikowało. Może się przestraszył, ale jednak ją skrzywdził.
  • Odpowiedz
wprost mówią nam, że wybrali ludzi, którzy mają deficyty i problemy na tyle duże, że ich zdaniem poza programem są niezdolni do stworzenia trwałej relacji😅

@justyna-z-m: Tutaj to im chodziło chyba o to, że wśród osób, które się zgłosiły, nie ma szans na udane pary xD Ale też sobie ostatnio obejrzałam pierwszy sezon, bo pamiętałam tylko, że był gość, który budował makiety kolejowe, no i zgadzam się z Twoimi obserwacjami.
  • Odpowiedz
  • 2
@choochoomotherfucker: no obecne sezony to nie ta liga, tam:
1. Lektor - potrafił dowalic
2. Eksperci - komentowali na bieżąco, mieli podgląd na sytuację, Mosak jak tylko dojrzał odrobinę dymu, to dmuchał co sił, żeby rozdymic na maxa.
3. Setki - tam dobrze tych uczestników podpuszczali do tych wypowiedzi😅 teraz albo nie potrafią ich podejść, albo uczestnicy tacy ostrożni
  • Odpowiedz
@justyna-z-m: odebrałam to inaczej, ona obiektywnie była bardzo atrakcyjną kobietą i może Jacek miał wrażenie, że urodowo nie jest z jego ligi. Mimo tego zewnętrznego piękna to była istna królowa śniegu, wyjątkowo niesympatyczna baba. Nawet jako koleżanka była słaba.
  • Odpowiedz