Aktywne Wpisy

Tino +9
Niebawem jadę z kumplem w długą i daleką podróż. Zapewne będziemy się wspólnie rozliczać w przeróżnych miejscach czy płacić czasem za siebie nawzajem. Płacić na miejscu będziemy zarówno gotówką, jak i kartami. Jaką polecacie prostą aplikację do wspólnych rozliczeń, żeby nikt nikomu nie był dłużny i można było zachować porządek przy wspólnych wydatkach?
Foto dla przyciągnięcia uwagi XD
#finanse #aplikacje #android #podroze #podrozujzwykopem
Foto dla przyciągnięcia uwagi XD
#finanse #aplikacje #android #podroze #podrozujzwykopem
źródło: ow16k8n3gykav9x3vop581fi9c68_shutterstock_1308414568
Pobierz
JankoBzykant89 +228
źródło: imgi7NLVR-27e2b6a
Pobierz

Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem jaki mam, to to że dziewczyna nie chce zostawać specjalnie u mnie na noc a jesteśmy już ponad rok razem, czasem zdarzają się jej akcje że odwołuje wspólny wieczór bo np coś zrobiłem nie po jej myśli. Dwa miesiące temu już zagroziłem rozstaniem bo została u mnie może kilka razy na noc, czułem się po prostu samotny, kilka miesięcy temu zmarła mi mama.
Aktualnie jesteśmy na etapie jednej nocy w tygodniu, ale ostatnio pokłóciliśmy się że chciałbym już spędzać całe weekendy razem i np jakiś dzień w tygodniu. Zdarzały się sytuacje że siedzimy wieczorem i ona mi zaczyna mówić że musi wracać bo pies pomyśli, że ona go zostawiła. Mieszkam w tym samym mieście. Myślę już powoli o zakładaniu rodziny mam niedługo 30 lat i czuję że może być problem z jej wyprowadzką. Z drugiej strony ciągle potrzebuje zapewnień że mi zależy. Co myślicie o sprawie? Proszę o szczere opinie.
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Na pewno chcesz szukać pomocy na Wykopie? inb4, miras olej tę karynę.
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Przecież nie problem jest w jej wieku czy sytuacji zawodowej, tylko w jej psychice xD
Pominęłaś to że jest toksyczna i ma zaburzenia psychiczne, spoko xDDD
@In_thrust_we_trust: bo kobieta zawsze będzie bronić kobiety xd Mój ulubiony przykład to moja matka, mówiąca, że kobieta z dzieckiem to normalna kobieta i znajdzie sobie faceta bez problemu. A kilka miesięcy później mówiąca, że jestem p------y, że chce sobie brać babę z dwójką dzieci xd
Tu na wykopie widać to najmocniej. Jest kilka niezbyt rozgarniętych lasek, które zawsze robią fikołki logiczne w celu obrony drugiej laski w internecie xD
Sami to sobie robicie - ignorujecie redflagi, a później płaczecie. Szukaj sobie innej kobiety.
Ten Twój wywód ma tylko na celu napędzić stracha laskom które łatwo ulegają manipulacjom aby łatwiej było wykopkom dorwać babę.
@mirko_anonim: XDDDD
@Chosen_Fox: Nie niektóre tylko większość. Mniej chata gpt, więcej samodzielnego researchu.
OP, niestety, ale jak masz takie
12 lat malzenstwa i to jest ogromna walka, terapia u niej, terapia u mnie (dda)
Generalnie z nerwicy wyszla dosc szybko, ale pojawily sie rozne inne problemy na tle psychosomatycznym.
To temat między wami- który dobrze żebyście przegadali. Oczywiście, wiedząc, że ludzie często nie wiedzą czemu coś robią warto rozmawiać ale też mieć w głowie, że jeżeli mówisz, że coś dla Ciebie jest bardzo ważne a druga osoba notorycznie to ignoruje to jest kilka opcji:
-Walczysz o to dalej- to
@mirko_anonim: Sam sobie odpowiedz, czy chcesz wchodzić w związek małżeński z osobą, która lepiej się czuje spędzając czas z kimś innym. Nieważne czy chodzi o matkę, psa czy listonosza.