Wpis z mikrobloga

#hotelparadise Nie ilość krążków ma znaczenie, ale punktacja. Po czym.... policzcie krążki... ().
I co jeszcze mnie uderzyło... czy to sprawiedliwe, aby na finałowym RR był immunitet?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mario84pl: też mnie to zdziwiło. Wiktoria lub Natalia mogły mieć cenniejsze krążki. A nikt się tym nie zajął. Oczywiście, że przewaga liczbowa miała znaczenie, ale już tak dla odbiorców mogli podkreślić, że np. 7 kółek, dających 16 pkt nie wystarczyło, by przebić 17, dających 18 pkt. Ale co ja tam wiem ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@MajaF1: noo, dokładnie, mogli to podkreślić, tak jak podkereślili, że liczą się punkty przed konkurencją. Pewnie nic by to nie zmieniło, nawet na pewno, ale mogli podsumować kto miał ile punktów a nie krążków.
  • Odpowiedz
@mario84pl: Immunitet na finałowym RR - dziwna sprawa. W poprzednich edycjach była mowa o tym, że na ostatnim RR mają się ZESPAROWAĆ tak jak najbardziej chcą, bez wymuszania, niespodzianek, dzikich kombinacji itp.
  • Odpowiedz
@mario84pl: przez chwilę miałam ochotę wrócić do odcinka i podliczyć... ale kolory były tak podobne, że na szybko i mokre mogłabym nie dojrzeć różnicy i nie bardzo mi się chce ;)
  • Odpowiedz
@Sieranevada: otwarta furtka i przyklepana para wygrana lub możliwość prezentu dla Wiktorii od Agaty. Nie widziałam, żeby dziewczyny się umawialy na taki ruch krążkowy. Może produkcja podsunęła rozwiązanie pozbycia się Natalii?
  • Odpowiedz
  • 1
@MajaF1: ja sprawdziłem tylko który kolor miał ile punktów, i najciemniejszy 1, najjaśniejszy 3. pośredni 0. Najwięcej było tych za 1, ale Agata miała też bardzo dużo tych najjaśniejszych, więc na 100% wygrała by punktacje. Może nawet się dogadali, ze z uwagi na takąprzewagę nie liczą już punktów tylko krążki, ale skoro podkreślili że liczy siępunktacja, to mogli to ustalenie też pokazać. No nic, nie pierwszy raz produkcja pokazałą, że
  • Odpowiedz
Obejrzyjcie jeszcze raz jak liczą punkty. Przecież liczyły ilość jednych kółek, pomnożyły razy punkty i dopiero liczyły ilość kolejnych kółek.
  • Odpowiedz
  • 0
@uwielbiam_ms: widziałem i nie twierdzę, że tak tego nie zrobili. Jednak tego nie pokazali w klarowny sposób. Nie padło liczymy punkty, czy choćby sama suma punktów. Padło liczymy krązki i na koniec padło mamy x krążków, nie punktów.
Edit... a nie, jednak punkty. Bo te pomarańczowe były po 1, stąd 1:1 a później dały dwa żółte i dodały 6. Ok więc podały na koniec sumę punktów nie krążków... Ale podtrzymuje
  • Odpowiedz
@mario84pl: Przecież było po ile jest jaki krążek i licząc dodawali (2,4,6,10 itp) dramat, zero myślenia stary. Poza tym to tylko głupi program rozrywkowy a robisz analizę po czym sam sobie przyznajesz, że jednak się pomyliłeś xd Wszystko dobrze pokazali, nie masz jakiejś schizofreni czasem? Xd
  • Odpowiedz
@pawel_je: spokojnie, ja też ślepa :) na swoją obronę dodam, że ino zerkałam, robiąc przy tym coś istotniejszego. Mahjong sam się nie zrobi ;)
  • Odpowiedz
@pawel_je: 😆 cóż poradzić, lubię dla relaksu po książkach, podcastach, wędrówkach, rowerze i pilatesie, i setce innych rzeczy ;) Mam 6 Smoków po 63 gry, czyli 378 różnych ustawień :) Oprócz kilku ustawień wszystkie zrobiłam w poniżej 2 minuty. A w te kilka szaleję i jestem coraz bliżej, trzymaj kciuki ;)
Kiedyś marzyłam o ułożeniu jednej chociaż w 5 minut. Potem niżej, chociaż w 4, znowu niżej, dawaj w 3
  • Odpowiedz