Aktywne Wpisy

klaudia-hadalala +23
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz
lokomotyva +34
Oglądam skipujac tego gremlina z zatkanym nosem jak materiał komentuje o grach roku.
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem

Ale cena całkiem przyjemna. 600 zł, gdzie gen kosztuje 1200 zł. Ewentualnie polecacie inny młynek w graniach 1k?
#mlynek #kawa #drip #przelew
czy myślisz że młynek za 1k zmiele kawę lepiej? czy zamiast aromatu kawy jesteś po prostu próżny a nie spragniony tego wspaniałego napoju?
odnośnie grubości mielenia, nawet takim bylejakim można zmielić kawę grubo jak
Generalnie ten mlynek to jest moj najlepszy zakup sprzetu w zyciu wiec jak rozkrecenie i kalibracja nic nie da to i tak wg mnie warto doplacic te 2-4 stowy do żaren 2.0
Also 1k to nie jest dużo za młynek, to minimum, jakie trzeba dać, żeby zmielić sensownie ziarna pod przelew. Pod ekspres trzeba dać jeszcze więcej.
@bonus po testach smakowych i porównaniu stopnia zmielenia do młynka ręcznego. Dopiero przy 1.5 kawa smakuje sensownie, wszystko wyżej smakuje jak woda.
@hmmmmmmv2 no właśnie chyba kupię od razu 2.0 - kosztuje 1100 zł,
@Kieres: po co mi pojecie? miele, parzę, piję
to tak jak yerba mate, na początku sie srasz z temperaturą, bombille jakieś a potem lejesz w byle co i zalewasz
kiedyś jeden kolega sie kłócił ze "każda" kawa ma posmak jakiegoś owocu, no to taki popularny Pedros jaką ma nutkę?
wg mnie nie każda kawa ma zapachową nutkę, tzw speciality (chyba) bo sie
W kawie pilnuję temperatury, zmielenia, a nawet leję konkretną wodę od lat.