Wpis z mikrobloga

Mireczki czy ktoś używał albo używa może snowfeet do jazdy na stokach ? Chciałbym się dowiedzieć jakie macie odczucia, czy łatwo się nauczyć jeździć na nich, jak z hamowaniem bo czytałem, że są przez to niebezpieczne właśnie ponieważ trudno się hamuje ?
Zastanawiam się na kupnem z tej strony https://www.snowfeetstore.com/pl/products/skiskates-skiblades-snowblades-44-cm?variant=58546386403677 i jednak chciałbym trochę więcej o nich wiedzieć, Dzięki za odzew.

#narty #snowboard #zima #gory
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@youtube980: tak czułem, ale ja bym nie liczył, że na tym bedzie jakoś cudownie prosto - może obnizysz próg wejścia, ale na dłuższą metę brak punktu podparcia (zbyt krótka krawędź) będzie ślepa uliczką.
  • Odpowiedz
Nie jestem zwolennikiem takiego sprzętu. To nie jest do jazdy. Miałem kilka wcześniejszych takich wynalazków np. bigfoot kneissl i to do jazdy się nie nadaje.
Niebezpieczne, można się łatwo przewrócić do tyłu ,krótka krawędź, każda trochę wyższa prędkość powoduje brak sterowności. Jedynym zastosowaniem tego ustrojstwa dla mnie było szybkie podejście lub dojazd do dzieci które uczyłem początków narciarstwa.
  • Odpowiedz
@youtube980: Wszelkie snowfeety, bigfooty to mega lipa. Mała powierzchnia styku ze śniegiem powoduje wręcz kosmiczny brak stabilności + zdecydowanie bardziej męczy nogi, jesteś napięty cały czas, nie ma chwili rozluźnienia, wjedziesz w jakąś małą dziurę i lecisz na mordę.
  • Odpowiedz